World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Save the date: 18 t/m 27 augustus

Op wereldreis zonder de stad te hoeven verlaten? Dat kan ook deze zomer weer. Schrijf op: 18 t/m 27 augustus, want dan vindt de zevende editie plaats van World Cinema Amsterdam! En voorafgaand aan het festival miss niet onze openluchtvoorstellingen in het Vondelpark Openluchttheater (5, 6 & 12, 13 augustus).

CF7A5614-1bWe are back! Dit jaar de zevende editie van World Cinema Amsterdam, hét enige echte wereldcinema festival van Nederland met de beste films uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Reis van 18 t/m 27 augustus door de wereld en geniet tien dagen lang van bijzondere films, wereldpremières, culinaire extravaganza's, swingende feestjes en sprankelende Q&A's met regisseurs.

Net als bij de vorige edities vormt het competitieprogramma de ruggengraat van het festival met negen films afkomstig uit drie continenten. Op het spel staan twee grote prijzen: de Juryprijs en de Publieksprijs.

Speciale focus op Turkije
Het festival gaat dit jaar extra aandacht besteden aan de cinema uit Turkije. Er worden 10 lange en 10 korte films gepresenteerd die de ontwikkelingen op cinematografisch, cultureel, maatschappelijk en politiek vlak van dit bijzondere land weergeven. De nadruk ligt op de meest actuele ontwikkelingen in de onafhankelijk geproduceerde cinema, met aandacht voor diverse prijswinnende debuutfilms en korte films van nog jonger filmtalent.

Open Air: we beginnen in het Vondelpark
Het is altijd al een succesvol onderdeel van het festival geweest: World Cinema Open Air. En geen wonder, want als de avonden zomers zijn, is het natuurlijk heel leuk om buiten een film te zien. Zeker als het een fonkelnieuwe film betreft. Dit jaar komen er vier voor de openlucht op het programma. Je kunt ze zien voorafgaand aan het festival terecht in het Vondelpark Openluchttheater (5, 6 & 12, 13 augustus) en tijdens het festival op het Marie Heinekenplein (24 t/m 27 augustus) en bij de Q-Factory in Amsterdam-Oost. Mocht je bepaalde films gemist hebben, geen nood, want na het festival zijn er in samenwerking met het On the Roof Film Festival nog vijf festivalfilms te zien op het dak van het VU-hoofdgebouw.