World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

A Girl at My Door (Dohee-ya)

JULY JUNG | ZUID-KOREA | 2014 | 119' | KOREAANS GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD

A Girl at My Door 1

"A Girl at My Door is Korean cinema at its finest", zo kopte het toonaangevende Amerikaanse filmblad Variety in zijn meer dan lovende bespreking van deze debuutfilm van de Koreaanse regisseur July Jung. In dit door haarzelf geschreven politiedrama snijdt Jung thema's aan die nogal gevoelig liggen in Zuid-Korea, zoals homoseksualiteit, alcoholisme en kindermishandeling. En ze doet dat met nuance en veel inzicht in de werking van de menselijke psyche.

Politievrouw Young-nam, ooit de beste op de politieacademie, wordt na een reeks incidenten overgeplaatst naar een klein, slaperig stadje aan de kust. Ze neemt zich voor vooral niet te veel op te vallen, in de hoop zo weer snel haar oude positie terug te krijgen. Maar het stadje blijkt niet zo slaperig als ze dacht. Al op de eerste dag ontmoet ze de 14-jarige Dohee, een eenzaam meisje dat regelmatig door haar dronken stiefvader wordt afgeranseld. Als de toestand escaleert zoekt Dohee bescherming bij Young-nam, die haar in huis neemt. Aanvankelijk kunnen de twee het goed vinden, maar Dohee blijkt zo haar vreemde trekjes te hebben. De situatie wordt pas echt complex als op een dag Young-nams ex-vriendin voor de deur staat. Filmster Doona-bae (o.m. Cloud Atlas) geeft met verve gestalte aan de introverte Young-nam. 

Regisseuse July Jung is aanwezig tijdens het festival en zal na de diverse vertoningen van haar film vragen uit het publiek beantwoorden (bij voorstellingen in Rialto).


Vertoningen
Locatie: Rialto
VR 15 AUG – 21.45 get your tickets
ZA 16 AUG – 19.00 get your tickets

Locatie: De Balie
ZA 23 AUG – 21.30 get your tickets