World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Go Cuba! 1 oktober van start

We kondigden het tijdens de afgelopen editie al aan, ons nieuwe project Go Cuba!  Hiermee gaan we onafhankelijke Cubaanse filmmakers financieel ondersteunen. De komende 3 jaar komen zij in aanmerking voor een substantiële bijdrage aan de (post-) productiekosten van hun film of documentaire. Tussen 1 oktober en 1 november 2015 kunnen zij zich aanmelden via deze website.


logogocubaGo Cuba!  is een initiatief van World Cinema Amsterdam, dat mede mogelijk is gemaakt dankzij de ondersteuning van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse Ambassade in Havana. Jaarlijks zullen vijf korte en twee lange speelfilms of documentaires door Go Cuba!  worden ondersteund. De bijdrage is maximaal € 2.500 per geselecteerde korte film en maximaal € 10.000 voor de geselecteerde lange filmprojecten. Wie voor deze bijdrage in aanmerking wil komen, kan zich de hele maand oktober aanmelden.

Selectie- en beoordelingsprocedure
Stichting World Cinema Amsterdam heeft een selectiecommissie samengesteld die tussen 2 en 22 november 2015 de ingediende projecten inhoudelijk en budgettair zal beoordelen. De commissie kijkt daarbij vooral naar de inhoudelijke en artistieke kwaliteit van de ingediende projecten. Filmmakers die erin slagen actuele, lokale onderwerpen te koppelen aan universele thema's verdienen wat de commissie betreft de voorkeur. De lat ligt hoog: alleen films waarvan verwacht wordt dat zij een impact zullen hebben op de audiovisuele sector en het filmklimaat in Cuba, komen in aanmerking voor een bijdrage.

World Cinema Amsterdam
En natuurlijk zal het festival zelf ook de vruchten van dit project kunnen plukken. In de komende jaren zullen de films die mede dankzij de steun van het Go Cuba!-project tot stand zijn gekomen, aan het publiek worden gepresenteerd tijdens het festival.

www.worldcinemaamsterdam.nl/gocuba