World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

World Cinema Amsterdam Open Air

World Cinema Amsterdam Open Air - vier zwoele zomeravonden, vier films
 
Wat is er plezieriger dan op een zwoele zomeravond buiten genieten van een mooie film? De afgelopen acht jaar kon dat op het Marie Heinekenplein, dat telkens in augustus vier avonden lang werd omgetoverd tot een heuse openluchtbioscoop. En ook dit jaar kun je er terecht. Van woensdag 17 t/m zaterdag 20 augustus is het weer tijd voor World Cinema Amsterdam Open Air vier avonden, vier nieuwe films.
 
Op het plein staan stoelen voor 500 mensen, maar daarmee is het plein nog niet vol. Neem je eigen krukje, campingstoeltje, deken of kussen mee. Er is altijd wel een plekje. Je kunt al vroeg komen, want ook vr de film is er al van alles op het plein te beleven, met dj's en live muziek, en dat onder het genot van een hapje en een drankje. Zodra de zon is ondergegaan, rond 22.00 uur, begint de film. Let op: de toegang is gratis.
 
Op 17 augustus wordt World Cinema Amsterdam Open Air geopend met het Iraanse tienerdrama Circumstance van Maryam Keshavarz. Donderdag staat de harde misdaadfilm en kaskraker Tropa de elite 2 van de Braziliaanse regisseur Jos Padilha op het programma. Vrijdag vervolgt Open Air met Almanya. Regisseur Yasemin Samderell scoorde in Duitsland een enorme hit met deze frisse 'allochtonenkomedie' bij Turken n Duitsers! Op zaterdag 20 augustus wordt World Cinema Open Air afgesloten met de Mexicaans/Isralische comedy-of errors Salsa Tel Aviv van Jorge Weller. Alle vier de films zijn uit 2011, dus fonkelnieuw!
 
Ook deze vier films dingen mee naar de Parool World Cinema Amsterdam Audience Award.
 
 

Vier zwoele zomeravonden, vier films

Open_Air_klein

Wat is er plezieriger dan op een zwoele zomeravond buiten genieten van een mooie film? Van woensdag 17 t/m zaterdag 20 augustus kun je op het Marie Heinekenplein terecht voor World Cinema Amsterdam Open Air vier avonden, vier nieuwe films. Alle vier de films zijn uit 2011, dus fonkelnieuw!

Op het plein staan stoelen voor 500 mensen, maar daarmee is het plein nog niet vol. Neem je eigen krukje, campingstoeltje, deken of kussen mee. Er is altijd wel een plekje. Je kunt al vroeg komen, want ook vr de film is er al van alles op het plein te beleven, met dj's en live muziek, en dat onder het genot van een hapje en een drankje. Zodra de zon is ondergegaan, rond 21.30 uur, begint de film. De toegang is gratis.


ALMANYA_open_airWoensdag 17 augustus

Yasemin ?amdereli | Duitsland, Turkije | 2010 | 97 | Turks, Duits gesproken, Nederlands ondertiteld

Deze Turks-Duitse komische roadmovie laat zien dat migratie en integratie niet altijd zware onderwerpen zijn. De Turkse gastarbeider Hseyin woont na 45 jaar nog altijd in Duitsland. Maar hij heeft een huis in Turkije gekocht. Zijn familie is daar alles behalve blij mee. Regisseur Yasemin ?amdereli is deze avond aanwezig. Lees meer...

PARTY: Vooraf DJ Sertan

SALSA_TLV_open_airDonderdag 18 augustus

Jorge Weller | Isral, Mexico | 2011 | 100 | Spaans, Hebreeuws gesproken, Engels ondertiteld
In deze romantische comedy-of errors vertrekt de Mexicaanse Vicki verkleed als non naar Isral, in de hoop zich met haar ex Beto te herenigen. Maar een onverwachte ontmoeting met de charmante Yoni zet haar wereld volledig op zijn kop. Lees meer...
 


PARTY
: Vooraf DJ Cinema RoyaleCircumstance_open_airVrijdag 19 augustus 

Maryam Keshavarz | Iran, Frankrijk, Verenigde Staten | 2011 | 105 | Perzisch gesproken, Nederlands ondertiteld
In de strenge Iraanse maatschappij ontdekken de vriendinnen Atafeh en Shireen een groeiende seksuele aantrekkingskracht tot elkaar. Atafehs broer houdt de situatie echter gevaarlijk nauwlettend in de gaten. Een taboedoorbrekende film. Lees meer...

PARTY: Vooraf DJ Ishtar, na afloop Persian Midsummer Dance in Rialto.


Tropa_de_elite_open_airZaterdag 20 augustus

Jos Padilha | Brazili | 2010 | 116 | Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld
In 2008 was de film Tropa de elite (winnaar Gouden Beer in 2008) wereldwijd een enorme hit. Nu is er het vervolg: Tropa de elite 2, een net zo spectaculaire film over drugs, corruptie en geweld in de favelas van Rio de Janeiro. Lees meer...

PARTY: Vooraf DJ Nag, na afloop Brazilian Summer Sessions in Rialto.


Grotere kaart weergeven


Almanya, Salsa Tel Aviv, Circumstance en Tropa de elite 2 dingen mee naar de World Cinema Amsterdam Parool Audience Award.


Share to Facebook Share to Twitter