World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Party

[Party's en dj's]
woensdag 10 augustus
21.30
Opening
World Cinema Amsterdam opent dit jaar met de vertoning van Asghar Farhadi's A Separation – een Iraans meesterwerk dat dit jaar nog de Gouden Beer in Berlijn won. Regisseur Farhadi is bij deze voorstelling aanwezig. Na afloop is er een feestelijke openingsborrel, waar iedereen van harte welkom is. (zie ook p ???]
zaterdag 13 augustus
23.00 – 03.00
Indian Party
Na Q's (Kaushik Mukherjee) rap-musical Gandu (Asshole) op zaterdagavond hoef je nog lang niet naar huis. Op de beats van een Indiase DJ gaat het festival door tot in de kleine uurtjes op de Indian Party. Ook 'Q' is van de partij.
vrijdag 19 augustus
23.30 – 03.00
Iranian Party
Heeft de muziek van de openluchtvoorstelling Circumstance je al goed in de stemming gebracht? Kom dan na de film naar Rialto voor de Iranian Party en dans op de exotische mix van westerse en oosterse beats van DJ Ishtar. Met dank aan het Iraans Film Festival.
zaterdag 20 augustus
23.30 – 03.00
Slotfeest World Cinema Amsterdam: Brazilian Summer Sessions
De adrenaline giert door je lijf na afloop van de openluchtvoorstelling Tropa de elite 2 (zie p ???), de opwindende misdaadfilm van de Braziliaanse regisseur José Padhilla. Dan ben je precies in de juiste stemming voor het spetterende slotfeest Brazilian Summer Sessions – een wereld van zwoele klanken en opzwepende ritmes… In samenwerking met A Hora do Brasil.
Wat is een festival zonder feestjes? Juist, niets. En volledig in stijl laat World Cinema Amsterdam je swingen op beats uit de hele wereld.

SALSA_TLV_1_website

woensdag 10 augustus 21.30 - Festivalopening
World Cinema Amsterdam opent dit jaar met de vertoning van Asghar Farhadi's A Separation – een Iraans meesterwerk dat dit jaar nog de Gouden Beer in Berlijn won. Regisseur Farhadi is bij deze voorstelling aanwezig. Na afloop is er een feestelijke openingsborrel, waar iedereen welkom is.

donderdag 11 augustus 19.30 - Premièreavond A Separation
Na de vertoning van A Separation vindt een Q&A plaats met regisseur met Asghar Farhadi door Sahand Sahebdivani en is er live muziek van Shervin Najafian (No One Knows About Persian Cats). Ook wordt iedereen getrakteerd op Iraanse dough.

11 - 16 augustus 21.00 tot 22.00 - Meet me @ World Cinema Amsterdam
Tijdens het festival lopen er veel filmmakers rond. Van 11 tot en met 16 augustus is er in het festivalcafé van Rialto een dagelijkse borrel van 21.00 tot 22.00 om gezellig iets te drinken, maar vooral ook om de regisseurs en andere bezoekers uit de hele wereld te ontmoeten.
Cinevillepashouders krijgen het tweede Indiase Cobra-biertje tijdens deze borrel gratis (op vertoon van de voucher die je aan de kassa bij je kaartje ontvangt). 

zaterdag 13 augustus 23.00 tot 03.00 - Indian Party
Na Kaushik Mukherjee's (Q) rap-musical Gandu (Asshole) op zaterdagavond hoef je nog lang niet naar huis. Op de beats van de Indiase DJ Don gaat het festival door tot in de kleine uurtjes op de Indian Party. Ook 'Q' is van de partij.


vrijdag 19 augustus 23.30 tot 03.00 - Persian Midsummer Dance
Heeft de muziek van de openluchtvoorstelling Circumstance je al goed in de stemming gebracht? Kom dan na de film naar Rialto voor Persian Midsummer Dance en dans op de exotische mix van westerse en oosterse beats van DJ Ishtar. Vanaf 0.00 zal danseres Sheyda tevens een optreden geven. In samenwerking met het Iraans Film Festival. Deze avond wordt je op wodka getrakteerd door Amsterdam Republic Vodka. 

 
arvodka_vet_txt_zwart      
zaterdag 20 augustus 23.30 tot 03.00 - Slotfeest: Brazilian Summer Sessions  
De adrenaline giert door je lijf na afloop van de openluchtvoorstelling Tropa de elite 2, de opwindende misdaadfilm van de Braziliaanse regisseur José Padhila. Dan ben je precies in de juiste stemming voor het spetterende slotfeest Brazilian Summer Sessions – een wereld van zwoele klanken en opzwepende ritme met DJ Nagô. In samenwerking met Neyde Lantyer en Claudia Trajano van A Hora do Brazil Foundation en Brazilian Summer Sessions.
A_Hora_do_Brasil_logo
Brasil_Summer_Sessions_logoShare to Facebook Share to Twitter