World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

I Am

Onir | India | 2010 | 110 | Hindi, Engels, Bengali, Kashmiri en Marathi gesproken, Engels ondertiteld

I_Am_2_website 

De openingsfilm van het Soul of India-programma I Am van regisseur Onir is een ijzersterke film over de dilemmas waar moderne Indirs vandaag de dag mee moeten omgaan. Geminacht door Bollywood besloten de producenten social media als Facebook in te zetten om de film te financieren. Het resultaat: 400 coproducenten uit 35 verschillende steden. I Am bestaat uit vier verhalen waarin de hoofdpersonen strijden voor hun identiteit en waardigheid.
I Am Afia
verkent een ongemakkelijke situatie aan de andere kant van het feminisme, als een single, gescheiden vrouw bij een spermabank met een tiener onderhandelt over de verkoop van zijn sperma, in ruil voor zakgeld.
I Am Megha
: Wanneer hindoestische Megha door moslims in Kasjmir wordt gedwongen de regio te verlaten, keert zij terug naar huis. Bij thuiskomst blijkt haar islamitische jeugdvriendin daar nu te wonen. Een scherpe verkenning van vriendschap en identiteit.
In I Am Abhimanyu wordt Abhimanyu (een rol van acteur en producent van I Am Sanjay Suri) gekweld door het seksueel misbruik van de minnaar van zijn moeder in zijn jeugd. Zal zijn moeder ooit de waarheid onder ogen durven zien?
I Am Omar
laat zien wat het betekent om homoseksueel te zijn in India. Hier wordt de uitspraak van het hof van Delhi High uit 2009 om homoseksualiteit te decriminaliseren nog altijd wettelijk betwist. Omar's verhaal is een veelvoorkomende over chantage van homos door de politie. Verraad uit onverwachte hoek maakt hem kwader dan ooit.

Vrijdag 12 augustus, 20.30 uur, Rialto get your tickets
Zaterdag 13 augustus, 16.00 uur, Rialto get your tickets
Zondag 21 augustus, 13.00 uur, Rialto (Het Parool Filmdag)
Zondag 21 augustus, 16.00 uur, Rialto (Het Parool Filmdag)Share to Facebook Share to Twitter