World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

>> Home » Archief » 2010 » Special Events » Opening & slot

Special events

World Cinema Amsterdam: meer dan film

Elf dagen lang is tijdens World Cinema Amsterdam het beste te zien dat de recente wereldcinema te bieden heeft. Ruim 40 lange en korte films staan op het programma. En er is die elf dagen meer te beleven.

donderdag 12 augustus
I.s.m. La Chispa: Voorpremire Alamar
In samenwerking met La Chispa, het Latijns-Amerika magazine, vindt om 18.45 uur een voorpremire plaats van de Mexicaanse film Alamar. Aansluitend volgt een talkshow, georganiseerd door La Chispa, over de invloeden van migratie vooral naar de Verenigde Staten en het spanningsveld tussen inheemse tradities en westerse benvloeding in de huidige Mexicaanse samenleving.

donderdag 12 augustus
Opening World Cinema Amsterdam
Om 21.30 uur wordt de officile openingsfilm Un homme qui crie vertoond. Dit vader-zoondrama werd dit jaar in Cannes beloond met de Juryprijs. De Tsjadische regisseur Mahamat-Saleh Haroun zal hierbij aanwezig zijn voor een Q&A. Na afloop zal het openingsfeest losbarsten, waarbij je ook van harte welkom bent.

vrijdag 13 augustus
Opening Mexican Landscapes
Vrijdag de 13e hoeft niet perse een ongeluksdag te zijn. Zeker niet deze vrijdag als Mexican Landscapes van start gaat. Dit onderdeel van World Cinema Amsterdam richt de schijnwerpers op de recente Mexicaanse cinema. Het programma wordt om 21.00 uur geopend met Revolucin - een compilatiefilm waarin tien Mexicaanse regisseurs in tien korte films hun visie geven op 100 jaar Mexicaanse revolutie.
Ook is er die avond een Late Night screening van de muziekdocumentaire Havanyork. De Argentijns-Mexicaanse regisseur Luciano Larobina zet de hiphopculturen van Havanna en New York naast elkaar en trekt een aantal verrassende conclusies. Met heel veel hiphopmuziek. En daarna is het tijd voor feest.

donderdag 19 augustus
Opening World Cinema Amsterdam Open Air
De afgelopen zeven jaar was augustus de maand waarin het Marie Heinekenplein vier dagen lang werd omgetoverd tot een zomerse openluchtbioscoop - Rialto in de openlucht. Ook dit jaar is het plein het toneel van openluchtvoorstellingen. Nieuw is dat ditmaal het openluchtfestival deel uitmaakt van World Cinema Amsterdam. Om dit te benadrukken is er gekozen voor een nieuwe naam: World Cinema Amsterdam Open Air. World Cinema Amsterdam Open Air opent met de vertoning van Benda Bilili!.

zaterdag 21 augustus
Slotfeest World Cinema Amsterdam Open Air - Brazilian Summer Sessions
Op deze zaterdag vertoont World Cinema Amsterdam samen met A Hora do Brasil de Braziliaanse 'musical' Pa , op het Marie Heinekenplein, opgewarmd door DJ Paulo, als onderdeel van World Cinema Amsterdam Open Air. Rond twaalven is de film afgelopen. Wie zin heeft, is dan van harte welkom bij de spetterende Brazilian afterparty in Rialto. Tot in de kleine uurtjes kun je dansen op de zwoele klanken van DJ Paulo en Forrozar-percussionisten Cleyton Barros en Nailton Miranda.