World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Special screenings

De special screenings staan ditmaal in het teken van drie themas:
Wat is eigenlijk wereldcinema?
Alleen films uit Latijns-Amerika, Azi en Afrika? POR AQUI TUDO BEM van een Angolese regisseur, gemaakt in Lissabon, en LOS PASOS DOBLES van een Spaanse regisseur, gemaakt in Mali, bewijzen dat wereldcinema meer is dan wat landsgrenzen dicteren.
Hoe is het elders in de wereld gesteld met de zorg voor ouderen? Oud en hulpbehoevend zijn in China en Chili - in A SIMPLE LIFE en LA DEMORA kun je zien welke consequenties dat heeft.
Vrijheid in het Syri van president Assad is een schaars goed. Dat weten filmmakers daar als geen ander. In samenwerking met het Prins Claus Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst presenteert World Cinema Amsterdam twee Syrische films die dit onderstrepen.
De special screenings staan ditmaal in het teken van drie themas:

Wat is eigenlijk wereldcinema?
Alleen films uit Latijns-Amerika, Azi en Afrika? Por aqui tudo bem van een Angolese regisseur, gemaakt in Lissabon, en Los pasos dobles van een Spaanse regisseur, gemaakt in Mali, bewijzen dat wereldcinema meer is dan wat landsgrenzen dicteren.

Ouderenzorg wereldwijd
Hoe is het elders in de wereld gesteld met de zorg voor ouderen? Oud en hulpbehoevend zijn in China en Chili - in A Simple Life en La demora kun je zien welke consequenties dat heeft.

Under pressure: filmmaking in Syria
Vrijheid in het Syri van president Assad is een schaars goed. Dat weten filmmakers daar als geen ander. In samenwerking met het Prins Claus Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst presenteert World Cinema Amsterdam in het programma Under pressure: filmmaking in Syria twee Syrische films die dit onderstrepen.

Cinema_samita_A_Silent_Cinema_filmfoto_website_formaat
Share to Facebook Share to Twitter