World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Uruguay is een klein land met een kleine bevolking, toch wordt het langzaam aan een steeds bekender filmland. Mede dankzij het werk van regisseurs als Pablo Stoll & Juan Pablo Rebella, Adria?n Biniez en Gabriela Drak. Uruguay loopt over van het filmtalent en dat wil World Cinema Amsterdam dit jaar benadrukken met extra aandacht voor de Uruguayaanse cinema.

Op het programma staan films van o.a. Alicia Cano (EL BELLA VISTA), Diego Arsuaga (EL INGENIERO) en Diego Ferna?ndez Pujol (RINCO?N DE DARWIN). In de openlucht is de warme komedie RAMBLERAS te zien.

 Retrato 6

En RETRATO DE UN COMPORTAMIENTO ANIMAL is opgenomen in het competitieprogramma. Deze film zal ook het Uruguayaanse programma openen op woensdag 20 augustus. In ¡Hola Uruguay! is er tevens aandacht voor de korte film. Op het festival maar ook via NPO Cultura, het digitale themakanaal van de publieke omroep. Cultura vertoont op 13 augustus om 20.30 uur vier korte Uruguayaanse films van World Cinema Amsterdam! Het programma wordt die week meerdere keren herhaald.

Regisseurs Gonzalo lugo, Florencia Colucci, Emilia Carlevaro, Alicia Cano en Agusti?n Banchero zijn aanwezig tijdens het festival.

Kijk voor een complete overzicht op Films A-Z