World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

It's Us (Ni Sisi)

NICK REDING | KENIA | 2013 | 92' | SWAHILI GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD

ni sisi

Kenia was altijd een oase van rust op het vaak onrustige continent Afrika. Tot de presidentsverkiezingen van 2007 plaatsvonden, waarbij de twee voornaamste kandidaten elkaar beschuldigden van stembusfraude. Het etnisch geladen conflict escaleerde, wat resulteerde in 1200 doden.

De Britse acteur, regisseur, schrijver en theatermaker Nick Redding woont al lang in Kenia. In 2001 richtte hij zijn theatergroep SAFE (Sponsored Arts For Education), dat rondtrok met een voorstelling over AIDS. De ernstige onlusten van 2007 vormden voor hem de aanleiding een nieuw stuk te schrijven, Its's Us, waarin hij laat zien hoe politieke strubbelingen gemakkelijk kunnen ontaarden. Het stuk, dat overal in Kenia is opgevoerd, is nu verfilmd. En op heel originele wijze: de filmscnes worden doorsneden met beelden van toneelregistraties, waardoor de kijker goed kan voelen welke impact het stuk gemaakt heeft op de toeschouwers daar.

In een heel gewoon Keniaans dorpje staan verkiezingen voor de deur. Een lokaal politicus begint kwade geruchten te verspreiden in de hoop de verkiezingen zo in zijn voordeel te beslechten. Waar voorheen iedereen goed door n deur kon, begint nu het onderlinge wantrouwen te groeien. Met alle gevolgen van dien. Met vlag en wimpel slaagt Reding erin het meer dan serieuze thema te koppelen aan heel veel humor.Vertoningen
Vondelpark Openluchttheater:
VR 15 AUG 21.30
(gratis, bijdrage gewenst)

Bijlmerbios:
ZA 16 AUG 21.00
(gratis)

Marie Heinekenplein:
VR 22 AUG - 21.30 Vooraf: DJ Erick Gava & Rowstone
(gratis, bijdrage gewenst)

Rialto:
ZO 24 AUG 18.00 get your tickets

VU Campus:
WO 3 AUG 20.15 (Klik hier voor meer info en kaarten)