World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Party's & DJs

party2014

A film festival just isn't a festival without great parties where you can meet lovely people, enjoy exotic food and drinks and, last but not least, dance the night away to the DJs tunes. This years World Cinema Amsterdam features two such parties.

 

SATURDAY 16 AUGUST |  23.00 | RIALTO
CARIBBEAN NIGHT: YARD VIBES
 In their own words, Yard Vibes is an Amsterdam party in Jamaican style that fuses film, music and cuisine. On Saturday 16 Augustus, its party time in Rialto. Prepare yourself for a real soca night. In collaboration with Caribbean Creativity. And... food by Planet Rose.

SATURDAY 23 AUGUST | 23.00 | RIALTO
LATIN NIGHT: MUCHACHAS BORRACHAS
Who still remembers Que Pasa?, the legendary dance parties that were held for ten years running in the Melkweg and Sugar Factory clubs? These will be revived during World Cinema Amsterdams closing party with Muchachas Borrachas, the new Latin party in the tradition of Que Pasa?.

 
vrijdag 10 augustus | 20.00
Opening Brazilian Stories
Brazili filmland Brazilian Stories:  vrijdag opent het focusprogramma feestelijk met de vertoning van A cidade uma s van Adirley Queirs, een bijzondere film over een merkwaardige episode uit de geschiedenis van de hoofdstad Brasilia een fascinerende mix van documentaire en fictie. Na afloop worden de aanwezigen getrakteerd op een heerlijk drankje.
 
zaterdag 11 augustus | 21.00 03.00
Uma noite de msica brasileira
Als er n volk gek is op muziek, dan is het wel het Braziliaanse. Niet vreemd dus dat er in Brazili ook heel veel muziekfilms worden gemaakt. En dat is te merken tijdens World Cinema Amsterdam!
Zo kun je fascinerende muziekdocumentaires zien bij Brazilian Summer Sessions Docs, speciaal voor het festival geselecteerd in samenwerking met A Hora do Brasil. De 'sessions' openen op zaterdag met TROPICLIA.
 
Daarna is het tijd voor Cachaa Cinema Clube. Film en een drankje: in Rio de Janeiro bestaat het concept al jaren. In de oude Cine Odeon komen publiek, filmmakers en vertoners regelmatig samen om bijzondere korte films te kijken - natuurlijk met een glaasje cachaa. Zaterdag komt de Clube tot leven in Rialto!
 
Vanaf middennacht: dansen op de opzwepende muziek van DJ Paulao, die dit jaar ook verantwoordelijk is voor de muziek bij de festivaltrailer.
 
vrijdag 17 augustus | 23.00 03.00
Brazilian Party (i.s.m. A Hora do Brasil)
Op vrijdagavond wordt het Marie Heinekenplein opgewarmd door DJ Paulao, zodat je helemaal in de juiste stemming komt voor  de heerlijke tragikomedie O PALHAO (THE CLOWN). Maar dan is de koek nog niet op het feest gaat verder in Rialto, waar dezelfde DJ Paulao met zijn muziek het Rialto Caf tot een kookpunt zal brengen!
 
zaterdag 18 augustus | 23.00 03.00
World Cinema Amsterdam Closing Party
Een avond in puur Latijns-Amerikaanse sferen hoe kun je een festival beter afsluiten dan zo! Op het Marie Heinekenplein is de Argentijnse film MA te zien, dj van dienst op het plein is de Braziliaanse DJ Glaucio. Na de film komt hij naar Rialto om de bezoekers tot diep in de nacht te trakteren op zijn 'hot latin tribal house, Brazilian style' .

Share to Facebook Share to Twitter