World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Tijdens de zesde editie van World Cinema Open Air op het Marie Heinekenplein is er al vóór de film van alles op het plein te beleven. De verschillende dj’s zullen zorgen voor een gezellige sfeer met feestelijke en swingende muziek. Vanavond (zaterdag 22 augustus) is DJ Angel aan de beurt. Voordat de prachtige film Conducta begint zorgt hij voor de muziek! Even voorstellen…

Dj Angel1

Wie is DJ Angel?
Mijn naam is Angel Luís Ford Mesa. Mijn wortels liggen in Cuba waar ik ben geboren en opgegroeid. Ik heb jaren in het onderwijs gewerkt en aan allerlei verschillende niveaus les gegeven. Zo was ik ook enkele jaren docent bij een aantal universiteiten in Cuba. In relatie tot de kunstwereld heb ik me gespecialiseerd in, en onderzoek gedaan naar dans, musicologie en muzikale producties.

Wat een bijzonder en leuk verhaal. Is er iets wat echt typerend is voor DJ Angel?
Doordat ik mij ook heb gespecialiseerd in dans probeer ik beweging en muziek altijd te combineren. Het typische is dus dat ik altijd denk aan de connectie tussen de beweging en de muziek, daar haal ik veel plezier uit.

Ja wat leuk dat je op meerdere gebieden creatief bezig bent. Ik ben ook erg benieuwd wat voor muziek je gaat draaien?
Ik ben op dit moment in Cuba en ben hier al bezig met de voorbereidingen. Ik wil graag laten zien dat Cubaanse muziek veel meer is dan salsa. Ik ben daarom bezig met het maken van een panorama van alle genres van de Cubaanse muziek uit alle tijden.

Cubaanse muziek dus! En wat is dan je lievelingsnummer?
Tegenwoordig is mijn favoriete nummer ‘Me dicen Cuba’. Ik vind dat dit nummer een van de meest complete overzichten is van het Cubaanse gevoel!

Dat klinkt bijzonder. Wat verwacht je van de sfeer en het festival op het Marie Heinekenplein?
Ik hoop dat er op het Marie Heinekenplein een groot feest ontstaat. Een feest waarbij de film- én muziekliefhebbers de afsluiting vieren van een festival dat het monument is van het multiculturalisme.

Wauw dat heb je erg mooi verwoord. Ga je als kunstliefhebber zelf ook nog een filmpje kijken op het festival?
Ik denk er zeker aan om een aantal films te gaan bekijken. Mijn absolute favoriet is Conducta. Ik was ook een Cubaans kind en ik heb dan ook zeker vergelijkbare ervaringen beleefd als het jongentje in de film. Daarnaast ben ik nu dus in Cuba. Hier hebben we met zijn alle getreurd om de dood van de actrice Alina Rodriquez. Zij was een van de hoofdacteurs (de lerares) van de film.

Tekst: Wiesje van der Sijs

Lees ook: