World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Cine Caribe

Bij de editie van twee jaar geleden besteedde World Cinema Amsterdam al aandacht aan de cinema uit het Caribische gebied. Er gebeurt op de diverse eilanden in de regio zoveel op filmgebied dat we dit jaar extra uitpakken met een uitgebreid programma: CINE CARIBE.

Op het programma staan maar liefst tien lange en negen korte films uit het Caribisch gebied, oftewel uit Bahamas, Cuba, Curaao, Dominicaanse Republiek, Guadeloupe, Hati, Jamaica en Trinidad & Tobago. Cine Caribe wordt geopend met LA OBRA DEL SIGLO van Carlos M. Quintela, de Cubaanse regisseur die twee jaar terug de Juryprijs won met zijn debuutfilm LA PISCINA. Van hem is ook de korte film BUEY te zien.

Quintela is een van de regisseurs die aanwezig is bij het festival, en zal al je vragen over zijn films beantwoorden. Andere aanwezige regisseurs uit dit programma zijn: Maryulis Alfonso Yero, van haar zijn er drie korte films te zien, Angela Roe, die de documentaire SOMBRA Di KOL aan het publiek zal presenteren, Jrme Guiot regisseur van de film PAN! OUR MUSIC ODYSSEY en Ewoud Bon cameraman van SENSEI REDENSHON.

 

PAN Our Music Odyssey 2