World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Conducta

ERNESTO DARANAS SERRANO | CUBA | 2014 | 108' | SPAANS GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD

Conducta 1

Hartverwarmend schooldrama dat niet alleen in Cuba zelf een enorme hit was, maar ook internationaal heel goed is ontvangen, getuige de vele prijzen die de film inmiddels op de diverse internationale filmfestivals in de wacht heeft gesleept. Velen zien de film als het Cubaanse antwoord op Dead Poets Society.

Carmela, een prachtrol van Alina Rodrguez, is een onderwijzers op leeftijd. Ze heeft een zwak voor kinderen uit gebroken gezinnen, kinderen die in armoede opgroeien, kortom voor kinderen die het moeilijk hebben. Chala is zo'n kind, een 11-jarige lastpak die zijn alleenstaande drugs- en alcoholverslaafde moeder onderhoudt o.a. door het trainen van honden voor illegale hondengevechten. Als de hoofdonderwijzer na het zoveelste incident Chala van school wil verwijderen, springt Carmela voor het joch in de bres, wat haar in conflict brengt met de schoolleiding. Een schorsing hangt haar boven het hoofd.

Conducta is geen politiek pamflet, ook al toont regisseur Ernesto Daranas enkele sociale misstanden als armoede, prostitutie en drugsverslaving. Dankzij het genuanceerde, door Daranas zelf geschreven scenario, het uitstekende acteerwerk en het bijzondere camerawerk is de film vooral een warm en waarachtig pleidooi voor begrip en medemenselijkheid.

Vertoningen:
Locatie: Vondelpark Openluchttheater
ZA 8 AUG - 21.30 (gratis, bijdrage gewenst) wijziging programma

Locatie: Rialto
ZA 15 AUG - 17.00 get your tickets

Locatie: Q-Factory
DO 20 AUG - 21.30 (gratis, bijdrage gewenst)

Locatie: Marie Heinekenplein
ZA 22 AUG - 21.30 (vooraf DJ ANGEL) (gratis, bijdrage gewenst)

Locatie: VU Campus - On the Roof Film Festival
MA 31 AUG 20.15 (klik hier voor meer info en kaarten)