World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Go Cuba! honoreert 8 nieuwe filmprojecten

World Cinema Amsterdam, het festival gewijd aan wereldcinema, heeft gisteren (14 juni) in Havana bekendgemaakt welke Cubaanse filmmakers financieel ondersteund zullen worden in het kader van het GO CUBA!- project, dat in 2015 van start ging. Voor de tweede, 2016- lichting zijn acht filmprojecten geselecteerd: documentaires, korte en lange films.


GO CUBA - winaars juni 2016

Para leer en espaol haga click aqu.

Stichting World Cinema Amsterdam heeft voor de aanvraagronde van 2016 in totaal 40 aanvragen ontvangen van hoofdzakelijk jonge Cubaanse filmmakers: 13 voor lange films, 27 voor korte. Een selectiecommissie heeft namens World Cinema Amsterdam de ingediende projecten inhoudelijk en budgettair beoordeeld. Filmmakers die erin geslaagd waren op artistiek en inhoudelijk hoog niveau actuele, lokale onderwerpen te koppelen aan universele thema's verdienden de voorkeur. Op basis van deze criteria zijn in totaal acht aanvragen gehonoreerd, zes voor het realiseren van een korte film, twee voor een lange. De makers zullen een bijdrage uit het GO CUBA!-fonds ontvangen varirend van 400 tot 10.000.

Kort:gocuba logo mailchimp
Amorfa - Aln Gonzlez Hernndez
Enma - Estela Mara Martnez Chaviano
El pescador - Ana Alejandra Alpizar
Paco y Lucia - Francisco Rafael Castro Carracedo
Un instante de belleza - Marta Mara Borrs Franciso
Citrus Triztesa Virus - Alejandro Enmanuel Alonso Estrella

Lang:
El caso Nolberto - Carlos Amilcar Melin Moreno
Agosto - Armando Cap Ramos

*De deadline voor de eerstvolgende aanvraagronde van GO CUBA! is 1 maart 2017.

World Cinema Amsterdam
Natuurlijk zal het festival ook zelf de vruchten van dit bijzondere project kunnen plukken. Tijdens de komende editie van World Cinema Amsterdam (18 27 augustus 2016) zullen zes onafhankelijk geproduceerde Cubaanse films aan het Nederlandse filmpubliek worden gepresenteerd, die mede dankzij de steun van het GO CUBA!-project tot stand zijn gekomen.

Zie ook: www.worldcinemaamsterdam.nl/gocuba

Go Cuba! is een initiatief van World Cinema Amsterdam, dat mede mogelijk is gemaakt dankzij de ondersteuning van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse Ambassade in Havana.

Kijk hier naar de selectie van de eerste ronde (december 2015).


Partners en sponsors:

 

Ministerie BUZA NL

      CubaTravelNetwork mailchimp