World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

LOADING
PREV
NEXT
https://archive.worldcinemaamsterdam.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/259492CF7A3372_1.jpg
https://archive.worldcinemaamsterdam.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/703880blanka_02.jpg
https://archive.worldcinemaamsterdam.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/744312CF7A5761_1.jpg
https://archive.worldcinemaamsterdam.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/670694CF7A2491_1.jpg
https://archive.worldcinemaamsterdam.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/518195Sibs___copia.JPG

'Caballos' in de prijzen

Cubaanse regisseur Fabin Surez heeft met zijn debuutfilm de prijzen van Beste Fictiefilm en Cinematografie gewoonen bij de 15de editie van Muestra Joven.

Lees meer

Open Air films in het Vondelpark!

Ook dit jaar vertonen we weer vier films in het Vondelpark, in de openlucht. We starten ruim voordat het festival begint, op vrijdag 5 augustus. Kom genieten!

Lees meer

Save the date: 18 t/m 27 augustus

Op wereldreis zonder de stad te hoeven verlaten? Dat kan ook deze zomer weer. Schrijf op: 18 t/m 27 augustus, want dan vindt de zevende editie plaats van World Cinema

Lees meer

Het festival in beeld

Proef de sfeer van World Cinema Amsterdam 2015! Kijk naar onze mooie fotoverslagen van de feestjes, Q&A's, voorstellingen, gasten en bezoekers.  

Lees meer

Ook op Instagram!

Word lid van onze photostream gemeenschap en blijf op de hoogte van de laatste nieuws van het festival... in beeld!

Lees meer
Go Cuba! honoreert 8 nieuwe filmprojecten

World Cinema Amsterdam, het festival gewijd aan wereldcinema, heeft gisteren (14 juni) in Havana bekendgemaakt welke Cubaanse filmmakers financieel ondersteund zullen worden in het kader van het GO CUBA!- project, dat in 2015 van start ging. Voor de tweede, 2016- lichting zijn acht filmprojecten geselecteerd: documentaires, korte en lange films.

Lees meer...
 
'Caballos' van Fabin Surez in de prijzen

Filmmaker Fabin Surez bezocht Amsterdam vorig jaar tijdens de 6e editie van World Cinema Amsterdam om zijn indrukwekkende debuutfilm Caballos te presenteren. Onlangs, op 11 april 2016, heeft de film de prijs voor Beste Fictiefilm gewonnen bij de 15de editie van Muestra Joven ICAIC op Cuba.

Lees meer...
 
Openlucht programma Vondelpark bekend!

Ook dit jaar vertonen we weer vier films in het Vondelpark, in de openlucht. We starten ruim voordat het festival begint, op vrijdag 5 augustus. Kom genieten van de Amsterdamse sterrenhemel en van een van onze wereldse films. De voorstellingen starten zodra het donker genoeg is, rond 21.30 uur.

Lees meer...
 
Save the date: 18 t/m 27 augustus

Op wereldreis zonder de stad te hoeven verlaten? Dat kan ook deze zomer weer. Schrijf op: 18 t/m 27 augustus, want dan vindt de zevende editie plaats van World Cinema Amsterdam! En voorafgaand aan het festival miss niet onze openluchtvoorstellingen in het Vondelpark Openluchttheater (5, 6 & 12, 13 augustus).

Lees meer...
 
Go Cuba! honoreert 9 nieuwe filmprojecten

Para leer en espaol haga click aqu

World Cinema Amsterdam stimuleert Cubaans filmtalent. Het festival World Cinema Amsterdam kondigde het project tijdens de afgelopen editie in augustus al aan: Go Cuba! - een project waarmee het festival onafhankelijke Cubaanse filmmakers financieel wil ondersteunen. Op 8 december is tijdens het Havana International Film Festival bekend gemaakt dat in 2015 in totaal negen korte en lange Cubaanse filmprojecten een bijdrage aan de productiekosten van hun speelfilm of documentaire zullen ontvangen.

Lees meer...

sponsors2015c