World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Onir

ONIR_PortraitBiografie
Onir, geboren in Bhutan, verhuisde in 1986 naar Kolkata. Naast de studie Comparative Literature (vergelijkende literatuur), studeerde hij ook Film, Duits, Russisch, Bengali en Tamil aan Chitrabani. Door zijn documentaire Glimpses of a College Street in 1991 kreeg Onir een beurs voor editing aan de SFB/TTC in Berlijn. Na het produceren en regisseren van de documentaire Fallen Hero, regisseerde en co/produceerde hij zijn eerste film My Brother Nikhil in 2005, en zijn tweede film Bas Ek Pal in 2006. In 2008 produceerde hij zijn derde film Sorry Bhai! samen met Sanjay Suri. Deze film werd gedistribueerd door Mumbai Mantra. I Am is zijn vierde film. Onirs films zijn gedreven door zijn empathie voor slachtoffers van sociale onrechtvaardigheid.

Filmografie
Features
2010 I Am
2008 Sorry Bhai!
2006 Bas Ek Pal
2005 My brotherNikhil
1992 Fallen Hero

Shorts

1991 Tigers Nest

Onir is aanwezig op World Cinema Amsterdam 2011.