World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Kaushik Mukherjee (Q)

KAUSHIK MUKHERJEE (Calcutta, 1973), ook bekend onder zijn pseudoniem 'Q', heeft vele commercials gemaakt. Ook is hij de oprichter van Overdose Productions, een productiemaatschappij die zich richt op het uitbrengen van muziek. Daarnaast maakte hij videoclips, documentaires en speelfilms. Hij debuteerde in 2009 met Bishh. Kenmerkend voor Mukherjee is dat hij zijn films vaak grotendeels eigenhandig maakt. Zo tekende hij voor Gandu niet alleen voor de regie, ook schreef hij het scenario, stond achter de camera, deed de montage en ontwierp het production design. Uiteraard was hij ook producent van deze film.
Q_-_Directors_portrait_kleinBiografie
Kaushik Mukherjee (Calcutta, 1973), ook bekend onder zijn pseudoniem 'Q', heeft vele commercials gemaakt. Ook is hij de oprichter van Overdose Productions, een productiemaatschappij die zich richt op het uitbrengen van muziek. Daarnaast maakte hij videoclips, documentaires en speelfilms. Hij debuteerde in 2009 met Bishh. Kenmerkend voor Mukherjee is dat hij zijn films vaak grotendeels eigenhandig maakt. Zo tekende hij voor Gandu niet alleen voor de regie, ook schreef hij het scenario, stond achter de camera, deed de montage en ontwierp het production design. Uiteraard was hij ook producent van deze film.

Filmografie
Features
2010Gandu
2009 Love in India
2009 Bishh
2003 Tepantorer Maathe
2001 Bopping Against the Beat

Shorts
2008 That Boy
2007 04 crows on the antennae
2007 Getting high, getting low
2005 Le pocha

Kaushik Mukherjee (Q) is aanwezig op World Cinema Amsterdam 2011.