World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Dhobi Ghat (Mumbai Diaries)

Kiran Rao | India | 2010 | 103 | Hindi, Engels gesproken, Engels ondertiteld

DhobiGhat_1_website

Een opvallend debuut van scenariste schrijfster Kiran Rao waarin de werelden van vier zeer verschillende mensen elkaar kruisen in Mumbai. Hun leven zal daarna nooit meer hetzelfde zijn. 
De verlegen toekomstige bruid Yasmin verlaat haar dorp en vertrekt naar Mumbai. Vanuit een taxi in de stromende regen filmt ze, als videodagboek voor haar broer, de grijze stad door de beslagen ramen. Shai, een aantrekkelijke bankier en fotografe uit New York, brengt haar sabbatical in Mumbai door. Hier ontmoet ze de begaafde schilder Arun en er ontstaat een knipperlichtrelatie. Munna, de jonge en sexy kledingwasser (dhobi) levert kleding af bij Shai thuis, maar wil eigenlijk filmster worden. Wanneer hij Shai de echte stad laat zien in ruil voor fotos voor zijn portofolio, wordt hij verliefd op haar. Ondertussen verhuist Arun naar een nieuw appartement. Hij vindt Yasmins videos en ontdekt haar vreselijke geheim.
Dhobi Ghat onderzoekt het klassenbewuste India, waar iedereen zijn plek moet kennen - en waar liefde probeert de grenzen te vervagen. De film kruipt onder de huid van Mumbai - op een andere manier dan het bekende Slumdog Millionaire, maar met eenzelfde onmogelijke liefde. De film is geproduceerd door Bollywood-ster Aamir Khan, die tevens de hoofdrol speelt en is getrouwd met de regisseuse.

Donderdag 11 augustus, 19.15 uur, Rialto get your tickets
Zaterdag 13 augustus, 19.00 uur, Rialto get your tickets
Maandag 15 augustus, 22.00 uur, Rialto get your ticketsShare to Facebook Share to Twitter