World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Porfirio

Alejandro Landes | Colombia, Uruguay, Spanje | 2011 | 90 | Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld | Distributie: Eye Film

Porfirio_2_website

Regisseur Alejandro Landes maakt met Porfirio een strak en fysiek portret van een man die gevangen is in zijn eigen lichaam en wil ontsnappen. Porfirio Ramirez Aldana woont in een kleine stad aan de rand van de Colombiaanse Amazone en is verlamd als gevolg van een verdwaalde politiekogel. Zijn wereld bestaat uit de kleine kamers van zijn huis en zijn rolstoel. De rechtszaak die hij voert tegen de regering wil maar niet vlotten en hij zint op wraak.
Landes liet zich voor zijn film inspireren door het opzienbarende verhaal van Porfirio Ramirez Aldana zelf. Hij bezocht Pofirio in de gevangenis - in 2005 kaapte hij een ??vliegtuig naar Bogot - en bracht vervolgens vijf jaar door met het ontwikkelen van zijn film waarin onder anderen Porfirio en zijn zoon zichzelf spelen. Porfirio richt zich echter niet op de kaping, maar op het dagelijks bestaan ??van de man: zijn wasbeurten, lichaamsbeweging, de verzorging van zijn luie zoon, zijn schamele inkomsten uit de verkoop belminuten en de seksuele activiteiten met zijn buurvrouw. Porfirio is constant gefrustreerd door de beperkingen van zijn fysieke vrijheid. Maar hij volhardt en hij maakt plannen.

Een minimalistische en sfeervolle film, die door oog te hebben voor het banale, juist de tragikomedie van het leven weergeeft.

Porfirio is na het festiva vanaf 29 september in de bioscopen te zien.

Donderdag 11 augustus, 17.30 uur, Rialto get your tickets
Woensdag 17 augustus, 19.30 uur, Rialto (regisseur aanwezig) get your tickets
Donderdag 18 augustus, 17.30 uur, Rialto (regisseur aanwezig) get your ticketsShare to Facebook Share to Twitter