World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Riscado (Craft)

Gustavo Pizzi | Brazili | 2010 | 85 | Portugees gesproken, Engels ondertiteld

Riscado_2_website

Het grandioze regiedebuut van de Braziliaanse Gustavo Pizzi geeft een intieme kijk in het leven van de kwetsbare actrice Bianca, een debuutrol van Pizzis vrouw Karine Teles, die haar personage met klassieke gratie en klasse weet neer te zetten. Voor haar rol ontving ze op het Rio International Film Festival 2010, waar de film zijn wereldpremire beleefde, de prijs voor Beste Actrice.

Sommigen werken keihard, dag en nacht, om hun doelen te bereiken en hun dromen te realiseren. Maar soms is zelfs dat niet genoeg en lijkt de enige succesfactor het toeval te zijn. Wat is de rol dan van het toeval? Hoeveel hangt af van je kunnen en hoeveel van geluk?
Bianca is een uitmuntende actrice, maar het theater brengt nog geen brood op de plank. Om wat geld bij te verdienen, werkt ze, verkleed als klassieke filmdivas, als promotor. Een frustrerende en vernederende baan. Dan krijgt Bianca een rol in een grote, internationale productie. De regisseur is echter zo genspireerd door haar, dat hij het personage verandert in een versie van Bianca. Is dit haar grote doorbraak of druist het in tegen alle principes en dromen waar zij ooit in geloofde?

Vrijdag 19 augustus, 20.30 uur, Rialto (regisseur aanwezig). In samenwerking met A Hora do Brasil. get your tickets
Zaterdag 20 augustus, 17.30 uur, Rialto (regisseur aanwezig) get your ticketsShare to Facebook Share to Twitter