World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Party's & DJs

[Party's & dj's]

vrijdag 10 augustus | 20.00
Opening Brazilian Stories
Brazili filmland Brazilian Stories: vrijdag opent het focusprogramma feestelijk met de vertoning van A cidade uma s van Adirley Queirs, een bijzondere film over een merkwaardige episode uit de geschiedenis van de hoofdstad Brasilia een fascinerende mix van documentaire en fictie. Na afloop worden de aanwezigen getrakteerd op een heerlijk drankje.
zaterdag 11 augustus | 21.00 03.00
Uma noite de msica brasileira
Als er n volk gek is op muziek, dan is het wel het Braziliaanse. Niet vreemd dus dat er in Brazili ook heel veel muziekfilms worden gemaakt. En dat is te merken tijdens World Cinema Amsterdam!
Zo kun je fascinerende muziekdocumentaires zien bij Brazilian Summer Sessions Docs, speciaal voor het festival geselecteerd in samenwerking met A Hora do Brasil. De 'sessions' openen op zaterdag met TROPICLIA.
Daarna is het tijd voor Cachaa Cinema Clube. Film en een drankje: in Rio de Janeiro bestaat het concept al jaren. In de oude Cine Odeon komen publiek, filmmakers en vertoners regelmatig samen om bijzondere korte films te kijken - natuurlijk met een glaasje cachaa. Zaterdag komt de Clube tot leven in Rialto!
Vanaf middennacht: dansen op de opzwepende muziek van DJ Paulao, die dit jaar ook verantwoordelijk is voor de muziek bij de festivaltrailer.
vrijdag 17 augustus | 23.00 03.00
Brazilian Party (i.s.m. A Hora do Brasil)
Op vrijdagavond wordt het Marie Heinekenplein opgewarmd door DJ Paulao, zodat je helemaal in de juiste stemming komt voor de heerlijke tragikomedie O PALHAO (THE CLOWN). Maar dan is de koek nog niet op het feest gaat verder in Rialto, waar dezelfde DJ Paulao met zijn muziek het Rialto Caf tot een kookpunt zal brengen!
zaterdag 18 augustus | 23.00 03.00
World Cinema Amsterdam Closing Party
Een avond in puur Latijns-Amerikaanse sferen hoe kun je een festival beter afsluiten dan zo! Op het Marie Heinekenplein is de Argentijnse film MA te zien, dj van dienst op het plein is de Braziliaanse DJ Glaucio. Na de film komt hij naar Rialto om de bezoekers tot diep in de nacht te trakteren op zijn 'hot latin tribal house, Brazilian style' .

VR 10 AUG | 20.00
Opening Brazilian Stories
Cinema from Brazil - Brazlian Stories: vrijdag opent het focusprogramma Brazilian Stories feestelijk met de vertoning van A cidade uma s?van Adirley Queirs, een bijzondere film over een merkwaardige episode uit de geschiedenis van de hoofdstad Brasilia een fascinerende mix van documentaire en fictie. Voorafgaand aan deze film wordt de korte film Os mortos-vivos vertoond. Na afloop worden de aanwezigen getrakteerd op een heerlijk drankje.

ZA 11 AUG | 21.00 03.00
Uma noite de msica brasileira
Als er n volk gek is op muziek, dan is het wel het Braziliaanse. Niet vreemd dus dat er in Brazili ook heel veel muziekfilms worden gemaakt. En dat is te merken tijdens World Cinema Amsterdam! Zo kun je fascinerende muziekdocumentaires zien bij Brazilian Summer Sessions Docs, speciaal voor het festival geselecteerd in samenwerking met A Hora do Brasil. De 'sessions' openen op zaterdag met Tropiclia.

Daarna is het tijd voor Cachaa Cinema Clube. Film en drank: in Rio de Janeiro bestaat het concept al jaren. In de oude Cine Odeon komen publiek, filmmakers en vertoners regelmatig samen om bijzondere korte films te kijken - met een glaasje cachaa. Zaterdag komt de Clube tot leven in Rialto! Voor en na de vertoning word je getrakteerd op de muziek van DJ Alice Spritz. Vanaf middennacht: dansen op de opzwepende muziek van DJ Paulo Cosac, die dit jaar ook verantwoordelijk is voor de muziek bij de festivaltrailer.

VR 17 AUG | 23.00 03.00
Brazilian Party (i.s.m. A Hora do Brasil)
Op vrijdagavond wordt het Marie Heinekenplein opgewarmd door DJ Paulo Cosac, zodat je helemaal in de juiste stemming komt voor de heerlijke tragikomedie O palhao (The Clown). Maar dan is de koek nog niet op het feest gaat verder in Rialto, waar dezelfde DJ Paulo met zijn muziek het Rialto Caf tot een kookpunt zal brengen!

ZA 18 AUG | 23.00 03.00
World Cinema Amsterdam Closing Party
Een avond in puur Latijns-Amerikaanse sferen hoe kun je een festival beter afsluiten dan zo! Op het Marie Heinekenplein is de Argentijnse film Ma te zien, dj van dienst op het plein is de Braziliaanse DJ Glaucio. Na de film komt hij naar Rialto om de bezoekers tot diep in de nacht te trakteren op zijn 'hot latin tribal house, Brazilian style'.

website

Share to Facebook Share to Twitter