World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

>> Home » Archief » 2010 » Special Events

Gael García Bernal, Mariana Chenillo, Fernando Eimbcke, Amat Escalante, Rodrigo García, Diego Luna, Gerardo Naranjo, Rodrigo Plá, Carlos Reygadas, Patricia Riggen | Mexico | 2010 | 105' | Spaans gesproken, Engels ondertiteld

Revolucion-3

Tien korte films van de toptalenten van de Mexicaanse cinema. Zowel kalm als fel, scherp als geëngageerd, Revolución werpt een kleurrijke en kritische blik op het huidige Mexico, een land dat - 100 jaar na de revolutie - barst van sociale tegenstellingen en eigenzinnig filmtalent.

In 1910, te midden van ernstige politieke en sociale onrust, kwamen revolutionaire groeperingen in Mexico in opstand tegen de regering. In november aanstaande, honderd jaar later, wederom te midden van politieke en sociale twisten, zal het Zocaloplein in Mexico City opnieuw weerklinken met de feestelijke kreten van de Mexicaanse Revolutie. Die stemmen worden kracht bijgezet door de makers van Revolución, een opmerkelijke omnibus van tien korte films van de toptalenten van de Mexicaanse cinema, die perspectieven aandragen die even divers zijn als de idealen van de vrijheidsstrijders die lang geleden samen optrokken.
Zowel kalm als fel, scherp als geëngageerd, werpt Revolución een kleurrijke en kritische blik op het huidige Mexico, een land dat barst van sociale tegenstellingen en eigenzinnig filmtalent. Omdat elke regisseur een eigen beeld schetst van het vaderland, neemt onze waardering voor het land toe, ook als de film zelden onderzochte zaken ter sprake brengt als oude tradities en het onvoorwaardelijke patriarchaat. Gesteund door het Mexican Film Institute, dat de filmmakers volledig vrij liet, weet Revolución het complexe karakter van het moderne Mexico te vangen.

Vrijdag 13 augustus, 21.00 uur (opening Mexican Landscapes) , Rialto
Vrijdag 20 augustus, 17.15 uur, RialtoShare to Facebook Share to Twitter 


 
blog comments powered by Disqus