World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

>> Home » Archief » 2010 » Special Events » Malaysia Revisited

Malaysia Revisited

vrijdag 13 augustus

In 2008 was Rialto het toneel van New Malaysian Cinema, een festival gewijd aan de New Wave-generatie Maleisische filmmakers. Tijd om Maleisi nogmaals te 'bezoeken' - met een hele avond Maleisische films.

Ook het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en het daaraan verbonden Hubert Bals Fonds hebben de Maleisische cinema altijd een warm hart toegedragen. En dat doen zij nog altijd. Onder de titel Young Malaysia Collection brengt IFFR's eigen dvd-label, Tiger Releases, een dvd-box uit met vijf recente Maleisische films van vier jonge en getalenteerde filmmakers: My Daughter (Charlotte Lay Kuen Lim, 2009), Love Conquers All (Tan Chui Mui, 2006), Woman on Fire Looks for Water (Woo Ming Jin, 2009), At the End of Daybreak (Ho Yuhang, 2009) en Rain Dogs (Ho Yuhang, 2006). Van iedere filmmaker is als extra een korte film toegevoegd - films, die samen met elf andere korte films 15Malaysia vormen, een compilatiefilm waarin vijftien filmmakers hun visie geven op het huidige Maleisi.

Op 13 augustus wordt om 22.00 uur het eerste exemplaar van deze box feestelijk uitgereikt aan Woo Ming Jin, een van de gasten tijdens World Cinema Amsterdam. Hierna wordt zijn competitiefilm Woman on Fire Looks for Water vertoond. Na afloop is er een Q&A. Eerder op die dag, om 17.00 uur, wordt 15Malaysia vertoond met een herhaling op dinsdag 17 augustus om 21.30 uur.

LET OP: bij de uitreiking op 13 augustus om 22:00 wordt onder het publiek ook een dvd-box verloot. Zorg dus dat je erbij bent.

De dvd-box Young Malaysia Collection is te koop bij de kassa van Rialto voor 35 ( 32 met een Rialtopas).