World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

>> Home » Archief » 2010 » Special Events » Malaysia Revisited

15Malaysia

Yasmin Ahmad, James Lee, Amir Muhammad, Ho YuHang, Tan Chui Mui, Liew Seng Tat, Woo Ming Jin, Linus Chung, Jordan Suleiman and Mussadique Suleiman, Nam Ron, Desmond Ng, Khairil Bahar, Johan John, Benji Lim, Bahir Yeusseff, Kamal Sabran | Maleisi | 2009 | 88' | Mandarijn, Cantonees, Maleis, Tamil en Engels gesproken, Engels ondertiteld

15Malaysia-2
Compilatie van 15 korte films gemaakt door de fine fleur van de Maleisische 'New Wave'. Een aantal is gemaakt door regisseurs die in 2008 in Rialto te gast waren ter gelegenheid van het festival New Malaysian Cinema.

Het verstilde Chocolate van Yasmin Ahmad heeft als boodschap dat het leven gewoon doorgaat, ook al zit het soms niet mee. Een boodschap die een extra betekenis kreeg door het overlijden van Ahmad kort na de voltooiing van dit filmpje.

Ho Yuhang maakte Potong Saga, een hilarisch filmpje over een Chinees die bij een islamitische bank een rekening probeert te openen. Ook het filmpje van Liew Seng Tat is erg komisch. Zijn Halal is een ware slapstick waarin de enige juiste wijze voor het slachten van een kip wordt getoond.

Tan Chui Mui schetst in de korte science fiction-film Our Future een toekomstige wereld waarin alles perfect is; alleen is het niemand nog toegestaan te spreken. In Slovak Sling: A Guide to Bribery van Woo Ming Jin - ook ditmaal te gast in Rialto - probeert de ene politicus de andere ertoe te bewegen van partij te switchen.

Verder met werk van onder anderen James Lee, Amir Muhammad, Linus Chung en Desmond Ng.

Vrijdag 13 augustus, 17.00 uur, Rialto (regisseur Woo Ming Jin aanwezig)
Dinsdag 17 augustus, 21.30 uur, Rialto