World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Party's & DJs

feest cafe 3Een filmfestival is niet compleet zonder goede feesten, waar je leuke mensen kunt ontmoeten, waar je kunt genieten van exotische hapjes en drankjes en vooral waar je kunt dansen op de muziek van dj's. Deze editie van World Cinema Amsterdam kent drie van deze feesten.

 

 

 

 

 

zaterdag 10 augustus | vanaf 18.00 uur
Jamaican Party: Yard Vibes
Organisatie Caribbean Creativity tovert Rialto om tot een heuse 'Reggae Dancehall Jamaican Style'. Yard Vibes wordt georganiseerd rondom het festivalprogramma INSIDE JAMAICA. Vanaf 18.00 uur kun je de innerlijke mens versterken met de soulfood van Planet Rose, daarna kun je genieten van de Jamaicaanse films BETTER MUS' COME. in aanwezigheid van regisseur Storm Saulter
en SONGS OF REDEMPTION. Daarna is het tijd voor feest. Tot heel laat kun je dansen op de muziek van vijf DJ's: DDK (Boston Strip Sound System), Wazari Sound, Drunken Lion Sound System, Radical Hi-Fi en DJ Rowstone!

vrijdag 16 augustus | vanaf 23.00 uur
Caribbean Party: Dance Curaao, Dance
De hele avond heeft in het teken gestaan va n de afschaffing van de slavernij, nu 150 jaar geleden. Als dat geen reden is voor een feest! Op de heerlijke Caribische klanken van dj Edsel8 en de opzwepende tamb-muziek van Grupo ReVolushon kun je tot drie uur 's nachts vieren dat de ketenen voor altijd verbroken zijn.

zaterdag 17 augustus | vanaf 23.00 uur
Closing Party: Latin Lounge
Net bijgekomen van vrijdagnacht, kun je op zaterdag opnieuw terecht in Rialto voor een daverend slotfeest. De sfeer is opzwepend en zwoel, dankzij de Latin klanken van de Chileense DJ Mauri. Tot diep in de nacht.

 

 
vrijdag 10 augustus | 20.00
Opening Brazilian Stories
Brazili filmland Brazilian Stories:  vrijdag opent het focusprogramma feestelijk met de vertoning van A cidade uma s van Adirley Queirs, een bijzondere film over een merkwaardige episode uit de geschiedenis van de hoofdstad Brasilia een fascinerende mix van documentaire en fictie. Na afloop worden de aanwezigen getrakteerd op een heerlijk drankje.
 
zaterdag 11 augustus | 21.00 03.00
Uma noite de msica brasileira
Als er n volk gek is op muziek, dan is het wel het Braziliaanse. Niet vreemd dus dat er in Brazili ook heel veel muziekfilms worden gemaakt. En dat is te merken tijdens World Cinema Amsterdam!
Zo kun je fascinerende muziekdocumentaires zien bij Brazilian Summer Sessions Docs, speciaal voor het festival geselecteerd in samenwerking met A Hora do Brasil. De 'sessions' openen op zaterdag met TROPICLIA.
 
Daarna is het tijd voor Cachaa Cinema Clube. Film en een drankje: in Rio de Janeiro bestaat het concept al jaren. In de oude Cine Odeon komen publiek, filmmakers en vertoners regelmatig samen om bijzondere korte films te kijken - natuurlijk met een glaasje cachaa. Zaterdag komt de Clube tot leven in Rialto!
 
Vanaf middennacht: dansen op de opzwepende muziek van DJ Paulao, die dit jaar ook verantwoordelijk is voor de muziek bij de festivaltrailer.
 
vrijdag 17 augustus | 23.00 03.00
Brazilian Party (i.s.m. A Hora do Brasil)
Op vrijdagavond wordt het Marie Heinekenplein opgewarmd door DJ Paulao, zodat je helemaal in de juiste stemming komt voor  de heerlijke tragikomedie O PALHAO (THE CLOWN). Maar dan is de koek nog niet op het feest gaat verder in Rialto, waar dezelfde DJ Paulao met zijn muziek het Rialto Caf tot een kookpunt zal brengen!
 
zaterdag 18 augustus | 23.00 03.00
World Cinema Amsterdam Closing Party
Een avond in puur Latijns-Amerikaanse sferen hoe kun je een festival beter afsluiten dan zo! Op het Marie Heinekenplein is de Argentijnse film MA te zien, dj van dienst op het plein is de Braziliaanse DJ Glaucio. Na de film komt hij naar Rialto om de bezoekers tot diep in de nacht te trakteren op zijn 'hot latin tribal house, Brazilian style' .
 

Share to Facebook Share to Twitter