World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Paruthiveeran

Ameer Sulthan | India | 2007 | 139 | Tamil gesproken, Engels ondertiteld

Paruthiveeran3_website

Deze Indiase variant van het tragische Romeo en Julia speelt zich af in Paruthiyur, Tamil Nadu, in Zuid-India. Regisseur Ameer Sulthan grijpt je in het melodramatsiche en over-the-top Paruthiveeran bij de kraag en slingert je mee in de ongebreidelde, in Indiase films unieke woestheid van geweld en liefde. In Tamil Nadu trok de film volle zalen met mensen die de film meermalen zagen. Tot de laatste 20 minuten. Dan verliet het publiek massaal de zaal: zij konden de dramatische climax niet verdragen.
Paruthiveeran, een crimineel van een lage kaste, redde als kind ooit het leven van zijn geliefde nicht en jeugdliefde Muthazhagu, die bij de hoge Thevarkaste hoort. Hoewel hij een verachtelijke, koppige man is, met als enige droom in de gevangenis te belanden, zodat zijn foto in de krant zal verschijnen, blijft Muthazhagu obsessief aan hem toegewijd. Wanneer hij beseft dat hij ook van haar houdt en haar toch ten huwelijk vraagt, besluiten ze er vanwege hun kasteverschillen vandoor te gaan om in het geheim te trouwen. Deze beslissing heeft echter hartverscheurende consequenties als Muthazhagy moet boeten voor de in het verleden begane zonden van Paruthiveeran.

De film werd geproduceerd door Studio Green en is een energieke, onvergetelijke film vol ijzersterk acteerwerk en cinematografie. Paruthiveeran werd geprezen op het internationale filmfestival in Berlijn.

Vrijdag 12 augustus, 21.00 uur, Rialto get your tickets
Dinsdag 16 augustus, 21.30 uur, Rialto get your ticketsShare to Facebook Share to Twitter