World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Getipt

Kiezen tussen alle films is niet makkelijk. Onze partners hebben hun 3 favorieten uit het festivalprogramma voor je geselecteerd.

cineville

CINEVILLE TIPT
Le Pass

Ashgar Farhadi (A Separation) heeft een topcast bij mekaar gescharreld en er is zodoende geen ontkomen aan zijn echter-dan-echt-verhaal.
Thy Womb
Mooi portret van een vrouw op zoek naar een nieuwe liefde voor haar man; piraterij, armoede en uithuwelijkingsonderhandelingen dobberen als vanzelfsprekend voorbij.
Born to Hate.. Destined to love
Zalige onzin uit Bollywood naar William Shakespeare's Romeo en Julia
Das de vinilo
Een romantische komedie zoals Scream een slasher is met 1) geamuseerde reflectie op de clichs van het genre en 2) effectief gebruik van diezelfde clichs.
Workers
Een even vertederend als schrijnend portret van de bijna-gepensioneerde Rafael en Lidia; hij een concirge bij een lampenfabriek, zij een huishoudster bij een rijke weduwe.

Lees de uitgebreide beschrijvingen op Cineville.nl. Met een Cinevillepas zijn alle films gratis toegankelijk.

   
logo_filmkrant FILMKRANT TIPT
Thy Womb
Onvruchtbare vroedvrouw gaat op zoek naar nieuwe echtgenote voor haar man, in de volle overtuiging dat dat de wens van Allah is. Klassiek verhaal over liefde en jaloezie tegen de achtergrond van een verdwijnende cultuur van zeewierboeren. Opmerkelijk milde film voor Brillante Mendoza (Kinatay).
Better Mus' Come
Storm Saulter is een van de regisseurs die centraal staat in het Jamaica-programma. Better Mus Come (2010) is zijn debuut, een op ware gebeurtenissen gebaseerd inkijkje in het Kingston van 1978 waar gangs en politieke bendes om de macht strijden.
Workers
Schoolvoorbeeld van Mexicaans minimalisme: film volgt in lange totalen een van elkaar vervreemd echtpaar in de laatste weken voor hun pensioen. Observerend, koelbloedig humoristisch en adembenemend gefotografeerd.

De films zullen zoveel mogelijk worden ingeleid door redacteuren van de Filmkrant en worden gevolgd door nagesprekken met de regisseurs. Lees meer op de website van de Filmkrant.

   


Share to Facebook Share to Twitter http://cineville.nl/magazine/world-cinema-amsterdam-vijf-tips-van-cineville