World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Hello Kazachstan!

Ten tijde van de Sovjet-Unie was Kazachstan een van de Sovjetrepublieken waar veel en vaak interessante films vandaan kwamen. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie leek daar een einde aan te zijn gekomen. De laatste jaren is de Kazachse cinema weer in opkomst. Reden voor het festival om extra aandacht te besteden aan dit land.

World Cinema Amsterdam vertoont vijf Kazachse films. E?e?n van die films, THE OWNERS, is opgenomen in de competitie. Deze film was ook onderdeel van de officie?le selectie van Cannes 2014 en opent het Kazachstan programma in Rialto op vrijdag 15 augustus.

The Owners 3

Alle geselecteerde Kazachse films op World Cinema Amsterdam putten uit een rijke culturele traditie, die messcherp de vaak niet al te florissante stand van het zaken in het land analyseren, maar die ook universele verhalen vertellen van mensen die worstelen met autoriteiten, armoede, corruptie, met liefde en verlies. Kortom, het zijn verhalen die de absurditeit van het leven portretteren. De Kazachse cinema is terug.

Kijk voor een complete overzicht op Films A-Z