World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Party's & DJs

party2014Een filmfestival is niet compleet zonder goede feesten met leuke mensen, exotische hapjes en drankjes en fijne DJs. De jubileumeditie van World Cinema Amsterdam kent twee van deze feesten.

 

ZATERDAG 16 AUGUSTUS | VANAF 23.00 UUR | RIALTO
CARIBBEAN NIGHT: YARD VIBES
Yard Vibes is an Amsterdam party in Jamaican style that fuses film, music and cuisine, zo omschrijft Yard Vibes zichzelf. Zaterdag 16 augustus is het feest in Rialto, waar ons een heuse soca night staat te wachten na afloop van de films uit Barbados en Trinidad & Tobago. In samenwerking met Caribbean Creativity.

ZATERDAG 23 AUGUSTUS | VANAF 23.00 UUR | RIALTO
LATIN NIGHT: MUCHACHAS BORRACHAS
Wie kan het zich nog herinneren, Que Pasa?, de legendarische dance partys die tien jaar lang in de melkweg en Sugar Factory plaatsvonden? Die feesten komen weer tot leven tijdens het slotfeest van World Cinema Amsterdam met Muchachas Borrachas, de nieuwe latin party in de traditie van Que Pasa?

 
vrijdag 10 augustus | 20.00
Opening Brazilian Stories
Brazili filmland Brazilian Stories:  vrijdag opent het focusprogramma feestelijk met de vertoning van A cidade uma s van Adirley Queirs, een bijzondere film over een merkwaardige episode uit de geschiedenis van de hoofdstad Brasilia een fascinerende mix van documentaire en fictie. Na afloop worden de aanwezigen getrakteerd op een heerlijk drankje.
 
zaterdag 11 augustus | 21.00 03.00
Uma noite de msica brasileira
Als er n volk gek is op muziek, dan is het wel het Braziliaanse. Niet vreemd dus dat er in Brazili ook heel veel muziekfilms worden gemaakt. En dat is te merken tijdens World Cinema Amsterdam!
Zo kun je fascinerende muziekdocumentaires zien bij Brazilian Summer Sessions Docs, speciaal voor het festival geselecteerd in samenwerking met A Hora do Brasil. De 'sessions' openen op zaterdag met TROPICLIA.
 
Daarna is het tijd voor Cachaa Cinema Clube. Film en een drankje: in Rio de Janeiro bestaat het concept al jaren. In de oude Cine Odeon komen publiek, filmmakers en vertoners regelmatig samen om bijzondere korte films te kijken - natuurlijk met een glaasje cachaa. Zaterdag komt de Clube tot leven in Rialto!
 
Vanaf middennacht: dansen op de opzwepende muziek van DJ Paulao, die dit jaar ook verantwoordelijk is voor de muziek bij de festivaltrailer.
 
vrijdag 17 augustus | 23.00 03.00
Brazilian Party (i.s.m. A Hora do Brasil)
Op vrijdagavond wordt het Marie Heinekenplein opgewarmd door DJ Paulao, zodat je helemaal in de juiste stemming komt voor  de heerlijke tragikomedie O PALHAO (THE CLOWN). Maar dan is de koek nog niet op het feest gaat verder in Rialto, waar dezelfde DJ Paulao met zijn muziek het Rialto Caf tot een kookpunt zal brengen!
 
zaterdag 18 augustus | 23.00 03.00
World Cinema Amsterdam Closing Party
Een avond in puur Latijns-Amerikaanse sferen hoe kun je een festival beter afsluiten dan zo! Op het Marie Heinekenplein is de Argentijnse film MA te zien, dj van dienst op het plein is de Braziliaanse DJ Glaucio. Na de film komt hij naar Rialto om de bezoekers tot diep in de nacht te trakteren op zijn 'hot latin tribal house, Brazilian style' .
 

Share to Facebook Share to Twitter