World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Tijdens de zesde editie van World Cinema Amsterdam is er de mogelijkheid om voor of na de film te genieten van een heerlijke warme maaltijd, gewoon in Rialto. Van 15 t/m 22 augustus zal cateraar Leonardo (Dorothy's Global Kitchen) de lekkerste Antilliaanse, Surinaamse en Caribische gerechten serveren in de vorm van een groot buffet.

Leo2 - kopie

Tekst en beeld: Wiesje van der Sijs

Cateraar Leo zorgt elke dag voor een ander menu waardoor het buffet per dag zal verschillen. Een Film + Food ticket kost €15,00 en is tot uiterlijk een dag van tevoren online via www.worldcinemaamsterdam.nl te verkrijgen. Een losse maaltijd kan op de dag zelf voor €10,00 euro worden gekocht bij Leo zel

Even voorstellen, wie is het gezicht achter Dorothy's Global Kitchen?
Ik ben Leonardo Ross Froston. Ik ben geboren in Curaçao maar woon inmiddels al 35 jaar hier in Nederland. Ik ben chef-kok van beroep. Voordat ik mijn eigen cateringbedrijf begon heb ik gewerkt in verschillende restaurants. Maar zes jaar geleden heb ik toch echt het besluit genomen om een andere weg in te slaan en voor mijzelf te gaan beginnen. Ik bedoel, als ik voor een baas hard kan werken dan kan ik dat natuurlijk ook voor mijzelf.

Zo is dat! Wanneer is die liefde voor eten en koken eigenlijk ontstaan?
Lekker eten heeft altijd centraal gestaan bij ons in de familie. Het koken heb ik van mijn moeder Dorothy geleerd. Ik heb mijn cateringbedrijf dan ook niet voor niets vernoemd naar haar. Het zegt denk ik ook al genoeg dat we thuis met zeven broers zijn en maar liefst drie daarvan zijn net als ik kok.

Dat is duidelijk, het koken is je met de paplepel ingegoten. Wat kunnen we verwachten van de gerechten die je gaat serveren?
Ik kook voornamelijk Antilliaans, Caribisch en Surinaams. Het buffet zal bestaan uit veel verschillende en heerlijke gerechten. Denk bijvoorbeeld aan geitenvlees, verschillende spareribs, veel vis, heerlijke salades en verschillende rijstgerechten.

En heb je ook een specialiteit? Een gerecht waar je echt bekend om staat?
Nou ik kan niet echt één gerecht noemen wat het aller lekkerste is. Alles wat ik kook wordt met liefde en passie bereidt. Wel ben ik naast allerlei warme en hartige gerechten ook gespecialiseerd in het maken van taarten. Typische Antilliaanse taarten zijn bijvoorbeeld Bolo di Cashew en Bolo di pruimo. En goed nieuws, tijdens World Cinema Amsterdam kunnen jullie in Rialto genieten van een puntje bij de koffie en/of thee.

Dat klinkt erg lekker! Ga je tussen het koken door zelf ook nog een filmpje kijken op het festival?
Daar heb ik waarschijnlijk helaas geen tijd voor. Tijdens het festival ben ik van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat aan het koken voor alle bezoekers. Zo kan het festivalpubliek genieten van een ultieme week met alles erop en eraan. Het is hard werken, maar ik maak graag deel uit van World Cinema Amsterdam 2015.

Voor meer informatie:
www.dgkitchen.nl