World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

GO CUBA: World Cinema Amsterdam ondersteunt Cubaanse filmmakers

World Cinema Amsterdam steunt filmmakers uit niet-westerse filmlanden, en zoekt daarin steeds naar nieuwe mogelijkheden. Met trots kondigt World Cinema Amsterdam haar nieuwste project aan: GO CUBA.

 

CF7A3257-1

Foto: Opening Cine Caribe, regisseurs Maryulis Alfonso Yero en Carlos M. Quintena aanwezig.

Met GO CUBA hoopt World Cinema Amsterdam de komende jaren de onafhankelijke filmproductie op Cuba een stimulans te geven, en zullen de mede met de GO CUBA ondersteuning gerealiseerde films op de komende edities van World Cinema Amsterdam worden gepresenteerd.

Stichting World Cinema Amsterdam zal in 2015, 2016 en 2017 een financile bijdrage gaan leveren aan de productie of post-productiekosten voor speelfilms of documentaires van (jonge) getalenteerde Cubaanse filmmakers, die hiermee mede in staat worden gesteld om hun films onafhankelijk te kunnen produceren.

GO CUBA is een initiatief van World Cinema Amsterdam, mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse Ambassade in Havana. In totaal kunnen binnen GO CUBA jaarlijks 5 korte en 2 lange Cubaanse speelfilms- en/of documentaires door World Cinema Amsterdam worden ondersteund. De bijdrage is maximaal 2.500 per geselecteerde korte film en maximaal 10.000 voor de geselecteerde lange filmprojecten.

Ook deze 6de editie is er al veel aandacht voor filmproducties uit Cuba. Zo beleefde Caballos (Fabin Surez) zaterdagavond zijn wereldpremire op het festival, wordt de nieuwste film -tevens Hivos Tiger Award winnaar- van Carlos M. Quintela (La obra del siglo) vertoond, en zijn er drie korte films te zien van de talentvolle Maryulis Alfonso Yero. De drie Cubaanse filmmakers zijn aanwezig gedurende het festival. World Cinema Amsterdam duurt nog tot en met zondag 23 augustus.