World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

World Cinema People over Art Connect

World Cinema bezoekers vertellen over Art Connect"Ik heb wel een zwak gekregen voor een paar van die pubers". Art Connect filmt het leven van tieners die opgroeien in de schrijnende wereld van gewelddadige bendes, gebroken families en armoede in Trinidad & Tobago. De tieners doen mee aan een project met beeldende kunst, muziek, film en dans. De gevolgen voor tieners van het uitdrukking kunnen geven aan pijn en verdriet door middel van art zijn ingrijpend en ontroerend om te zien. Wat vonden de bezoekers van de film?

Willem en Henrieke (beide 62), technisch resource development medewerker en gepensioneerd:
"De filmische kwaliteit vond ik matig. Naarmate de film vorderde werd het verhaal wel duidelijker en het project zelf vond ik wel heel goed. De troosteloze omgeving waarin kinderen opgroeien en dat ze dan mee kunnen doen aan een project waarin ze met z'n allen aan de slag gaan, is mooi."

Ilse en haar dochterIlse (45), leerkracht basisschool en haar dochter India (14):

India: "Leuk en interessant. Ik vond het heel leuk om te zien hoe ze alles met elkaar deden. Mijn ouders zijn bij elkaar dus ik herken mezelf er niet direct in. Ik weet wel dat dit bestaat, dat kinderen van mijn leeftijd zo opgroeien. Dat was niet nieuw voor mij."

Ilse: "Ik had me voorbereid op een documentaire maar er zat veel meer humor in dan ik dacht. Ik heb ook wel een zwak gekregen voor een paar van de pubers. De film houdt je wel een spiegel voor; je vergeet soms dat kinderen in zulke omstandigheden opgroeien, ook in Nederland. Mooi om te zien hoe kinderen zich door kunst kunnen ontworstelen aan hun milieu. Je gaat met een blij gevoel weg."

Tekst en beeld: Marieke Hogeboom

Lees ook: