World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

World Cinema People over Que horas ela volta?

Que hora ela volta? geeft een kijk in het leven van de hartverwarmende Val (Regina Cas). Val is al een lange tijd inwonende huishoudster van een welgestelde familie in So Paulo en heeft een goede band met de zoon van da familie: Fabinho. Val doet alles voor de familie. S nachts belt na tien jaar haar dochter Jessica. Jessica komt op het kleine kamertje van haar moeder wonen. Maar waarom eigenlijk? Er is toch een grote logeerkamer vrij? Waarom mag ze niet aan de ontbijttafel zitten? De bazen zitten er nu toch niet? Jessica houdt zich niet aan de bestaande verhoudingen en brengt Val aan het twijfelen. Wat vonden de bezoekers van deze film?

 

Femke

Femke, woonachtig in Haarlem, werkt op een middelbare school als docent Aarderijkskunde.

Ik vond de film hartverwarmend. De klassenverschillen die in de film naar voren komen deden voor mij geen spiegel voor en voelden raar aan, sommige dingen zelfs grappig. Ik ben zelf een Nederlandse jonge vrouw en kreeg veel symphatie voor Jessica omdat zij weigerde zich aan de bestaande verhoudingen te houden. Sowieso vond ik het acteerwerk erg goed van beide! 

  

 

IMG 3941Josue en Shanti, woonachtig in Amsterdam, hij werkt als schoonmaker en zij als vertaler en winkelmedewerkster.
In een woord geweldig. Wij komen beide uit Brazilli en het is echt een weerspiegeling van de werkelijkheid. Elk huis heeft een dienstvrouw en de kinderen hebben een betere band met de dienstvrouw dan met hun eigen moeder. De film laat zien dat ook in moeilijke tijden Val positief blijft, dat is mooi om te zien.

  

 

 

Pena en Frans

P?na en Frans, woonachtig in Amsterdam, zij is werkzaam bij gemeente Utrecht en hij is met pensioen.
We wisten van de goede recensies van de film en het thema sprak ons heel erg aan. De film voldeed aan onze verwachtingen. Het is interessant om te weten hoe het eraan toe gaat in Brazilli. Aan de ene kant was Val een hecht lid van de familie, maar ondertussen zat het heel anders. Het einde vonden wij beide erg ontroerend.

 

 

 

Tekst en beeld: Annefleur van Wanroij

Que horas ela volta is nog te zien op woensdag 19 augustus om 21:15 in Rialto en donderdag 20 augustus om 19:15 in De Balie.

Lees ook: