World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Tijdens de zesde editie van World Cinema Open Air op het Marie Heinekenplein is er al vóór de film van alles op het plein te beleven. De verschillende dj’s zullen zorgen voor een gezellige sfeer met feestelijke en swingende muziek. Vanavond (21 augustus) is DJ Ishtar aan de beurt. Voordat de film A los 40 begint zorgt zij voor de muziek! Even voorstellen…

 MG 5564-1-2

Wie is DJ Ishtar eigenlijk?
Mijn naam is Sharie Parsipoor. Ik ben 36 jaar en naast dj ook socioloog en hypnotherapeut. Ik ben gek op gezelligheid. Gezelligheid is voor mij omgeven zijn door mensen en het maken van mooie reizen. Het thema van World Cinema Amsterdam Cine Caribe spreekt mij dan ook enorm aan! Met een exotische touch is alles beter en mooier: muziek, kunst, cuisine, talen, cultuur, literatuur, architectuur…

Wat goed dat het thema Cine Caribe helemaal jouw ding is! Wat is nog meer echt typisch DJ Ishtar?
Niet echt verassend, maar muziek is echt mijn ding! Ik houd van muziek waar oude tijden en stijlen in doorklinken, maar wel helemaal van deze tijd: elektronisch dus! Qua genre maakt het mij eigenlijk helemaal niets uit, van chill out, funk, hiphop, tot jazz en dance, als het maar die beide elementen in zicht heeft: oud en nieuw, oost en west!

Wauw dat klinkt heel leuk. En dit ga je dus ook draaien op het Marie Heinekenplein?
Jazeker en dan met Peru als thema! Ik heb natuurlijk voor dit land gekozen omdat A LOS 40 een Peruaanse film is! Ik ga vooral eigentijdse Peruaanse muziek draaien, en met name dus elektronische muziek. Maar ik ga ook muziek draaien wat populair is in Peru, zoals Latin. Het mooiste voorbeeld vind ik de band Novalima. Zij hebben een bijzonder mooie synthese gemaakt van de originele Afro-Peruaanse muziek gecombineerd met moderne elektronica. Die Peruaanse vibes krijgt het publiek deze avond zeker te pakken!

Wat leuk dat je als thema voor Peru hebt gekozen! Heb je ook een echt Peruaans lievelingsnummer?
Natuurlijk! Mijn favoriete Peruaanse nummer is ‘Danza Del Agua’ van Miki Gonzales. Ken je die? In dit nummer wordt oude inka muziek vermengd met elektronica. Ik draaide het nummer al een tijdje maar toen ik in Peru was en het nummer opeens overal hoorde – in de kroeg, taxi, zelfs in de trein naar Machu Pichu – ging ik het nog meer waarderen. Het is voor mij nu echt dé soundtrack van Peru.

En nu halen we Peru een beetje naar Nederland! Ga je zelf ook genieten van de film A los 40?
Ik ga zeker na het draaien lekker onderuitgezakt naar deze Peruaanse film kijken, ik ben erg benieuwd! Ik heb sowieso erg veel zin in de hele avond. Het is de afgelopen jaren altijd zo gezellig geweest. Ik vind het elke keer weer heel bijzonder hoe het Marie Heinekenplein – zo een centrale plek in Amsterdam – ineens is omgetoverd tot een exotisch plein ergens in Teheran, Jerusalem of Lima!

Tekst: Wiesje van der Sijs

Voor meer informatie:
www.djishtar.com 

Lees ook: