World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Go Cuba! honoreert 9 nieuwe filmprojecten

Para leer en espaol haga click aqu

World Cinema Amsterdam stimuleert Cubaans filmtalent. Het festival World Cinema Amsterdam kondigde het project tijdens de afgelopen editie in augustus al aan: Go Cuba! - een project waarmee het festival onafhankelijke Cubaanse filmmakers financieel wil ondersteunen. Op 8 december is tijdens het Havana International Film Festival bekend gemaakt dat in 2015 in totaal negen korte en lange Cubaanse filmprojecten een bijdrage aan de productiekosten van hun speelfilm of documentaire zullen ontvangen.

1ste Go Cuba winnaars


Stichting World Cinema Amsterdam heeft voor de aanvraagronde 2015 in totaal 19 lange en 22 korte projectaanvragen ontvangen van vooral jonge Cubaanse filmmakers. Een selectiecommissie heeft namens World Cinema Amsterdam de ingediende projecten inhoudelijk en budgettair beoordeeld. Filmmakers die erin slagen actuele, lokale onderwerpen te koppelen aan universele thema's verdienden wat de commissie betreft de voorkeur. Op basis van de verwachte artistieke en inhoudelijke kwaliteit zijn in totaal negen projecten positief beoordeeld, waarvan vijf korte en vier lange filmprojecten, deze zullen een bijdrage uit het GO CUBA! budget 2015 ontvangen varirend tussen de 1.000 en 8.000.

Kort:
Luxemburgo van Fabin Surez
La costurera van Rosa Maria Rodriguez Pupo
Casa de la noche van Marcel Beltrn
Belleza van David Moreno
Oculta van Jessica Franca

Lang:
La singular historia de Juan sin Nada van Ricardo Figueredo Oliva
El ltimo pas van Gretel Marn Palacio
Antes que llegue el ferry van Juan Caunedo Domnguez & Vladimir Garca Herrera
El visitante ingls van Carlos Machado Quintela

In de komende jaren zullen de films, die mede dankzij de steun van het Go Cuba!-project tot stand zijn gekomen, aan het publiek worden gepresenteerd tijdens het festival.

De deadline voor de eerstvolgende aanvraagronde van Go Cuba! is 15 maart 2016. www.worldcinemaamsterdam.nl/gocuba

Go Cuba! is een initiatief van World Cinema Amsterdam, dat mede mogelijk is gemaakt dankzij de ondersteuning van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse Ambassade in Havana.