World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Caballos

FABIN SUREZ | CUBA | 2015 | 95' | SPAANS, FRANS, MANDARIJN GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD

Caballos 1

Regisseur Fabin Surez heeft zich voor dit door hemzelf geschreven en geproduceerde debuut laten inspireren door een van Cuba's beroemdste films: Memorias del Subdesarrollo uit 1968. Met weinig middelen, maar niet bang artistieke risico's te nemen, is hij tot het indrukwekkende Caballos gekomen, een vernieuwende en uitzonderlijke film met talloze verwijzingen naar het leven van de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe. De titel verwijst letterlijk naar diens twee grootste passies: fotografie en zangeres Patti Smith. In 1975 maakte Mapplethorpe namelijk de prachtige foto van Smith zijn geliefde, vriend en muze - voor de cover van haar beroemde album Horses.

Het verhaal begint wanneer de eenzame Robi een plaatselijk caf binnenstapt. Op deze bewuste avond ontmoet hij de mysterieuze zangeres Galaxia. Robi is gentrigeerd door deze prachtige vrouw en nodigt haar uit voor het verjaardagsfeest van zijn zieke vriend Salomon. Het moment waarop Galaxia en Robi het enorme appartement van Salomon betreden, is het begin van een complexe driehoeksverhouding. Robi wordt verscheurd door een moeilijke keuze. Aan de ene kant is er Salomon, die zijn aanwezigheid en hulp nodig heeft. Maar aan de andere kant, in Parijs welteverstaan, is Galaxia, voor wie hij zoveel liefde koestert. Caballos is een gecompliceerd stilleven in het zwart-wit zoals Mapplethorpe het had kunnen fotograferen.

Regisseur Fabin Surez is aanwezig tijdens het festival en zal na de diverse vertoningen van zijn film vragen uit het publiek beantwoorden.

Vertoningen:
Locatie: Rialto
ZA 15 AUG  21.45 (vooraf short Resinaget your tickets
VR 21 AUG 21:45 (vooraf short Resina) get your tickets 

Locatie: De Balie
ZA 22 AUG 21:15