World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Que horas ela volta?

ANNA MUYLAERT | BRAZILI | 2015 | 111' | PORTUGEES GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD

Que Horas Ela Volta copyright Gullane Filmes Aline Arruda Keystill 1

Film still copyright: Gullane Filmes Aline Arruda

Hartverwarmend en inmiddels veelbekroond verhaal over snobisme, klassenverschillen en emancipatie. Val, een prachtrol van de meer dan innemende Regina Cas, is al heel lang de inwonende huishoudster van een welgestelde familie in So Paulo. Ze heeft een grote rol gespeeld in de opvoeding van de 17-jarige zoon des huizes Fabinho. Zij is dol op hem, hij aanbidt haar. Val heeft ook een eigen dochter: Jessica. Maar haar heeft ze lang geleden door omstandigheden moeten achterlaten bij haar ex-man. Op een dag krijgt Val bericht van Jessica: ze komt een tijdje bij haar moeder wonen om zich voor te bereiden op het toelatingsexamen van de universiteit. Val verwelkomt haar dochter met open armen, maar schrikt zich ook meteen te pletter als Jessica zich niet naar de bestaande verhoudingen wil schikken. Ze vertikt het bijvoorbeeld om in het kleine kamertje van haar moeder op een matrasje te slapen. Er is immers nog een grote logeerkamer vrij!

Al snel zijn Fabinho n zijn vader Carlos enorm onder de indruk van deze sprankelende en intelligente jonge vrouw. Carlos' vrouw, de enorm op status gerichte Doa Brbara, vindt Jessica's gedrag echter ongepast. Ondertussen weet Val zich geen raad.

O.m. winnaar C.I.C.A.E. Award (filmfestival Berlijn) en Special Jury Prize (Sundance Filmfestival).

Regisseuse Anna Muylaert is aanwezig tijdens het festival en zal na de diverse vertoningen van zijn film vragen uit het publiek beantwoorden.

Distributie: vanaf 10 september 2015, September Film.

Vertoningen:
Locatie: Rialto
DI 18 AUG 19:00 get your tickets
WO 19 AUG 21:15 get your tickets

Locatie: De Balie
DO 20 AUG 19:15 

Locatie: VU Campus - On the Roof Film Festival
VR 4 SEPT 20.15 (klik hier voor meer info en kaarten)