World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Sensei Redenshon

GERMAN GRUBER JR. | CURAÇAO | 2013' | 119' PAPIAMENTU GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD

Sensei Redenshon 2

"Wat een kunst om met een zeer beperkt budget zo'n film neer te zetten. [...] Niets dan lof", schreef de filmrecensent van het Antilliaans Dagblad over Sensei Redenshon, de debuutfilm van de in Nederland opgeleide, maar op Curaçao woonachtige regisseur German Gruber Jr. En inderdaad, doorzettingsvermogen bleek een vereiste om de film te realiseren. Gruber jr., die zijn zinnen had gezet op het maken van een volwaardige Curaçaose speelfilm, werkte drie jaar vrijwel zonder budget aan de film met professionele en vooral veel niet-professionele mensen, zag halverwege de opnames het project bijna mislukken, maar hield toch vol. Dat resulteerde in een spannend verhaal, vol uitstekend gechoreografeerde vechtscènes, over het maken van keuzes en verzoening.

Tien jaar heeft Sandro in de gevangenis gezeten omdat hij tijdens een illegaal straatgevecht zijn tegenstander had gedood. Nu hij vrij is wil hij het contact met zijn enige zoon Shendel herstellen. Maar de bijna 20-jarige Shendel blijkt in de voetsporen van zijn vader te zijn getreden; ook hij heeft zich in de schimmige en gevaarlijke wereld van het straatvechten begeven. Sandro wil zijn zoon behoeden voor een leven zoals hij zelf leidde, maar deze wil niets meer met zijn vader te maken hebben. Sandro staat het lastigste gevecht uit zijn leven te wachten.

Producent en cameraman Ewoud Bon is aanwezig tijdens het festival en zal na het vertoning van de film vragen uit het publiek beantwoorden.

Vertoning:
Locatie: Rialto
MA 17 AUG – 21:15 get your tickets