World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Getipt

Tijdens deze zesde editie van World Cinema Amsterdam passeren in totaal zon 40 films de revue. Voor iedereen die bij het kiezen wel een handje kan gebruiken hebben drie van onze partners een aantal must-see films uit de lange lijst titels gekozen.

  IFFR logo 

IFFR TIPT

La obra del siglo

Moeiteloos laverend tussen schurend psychologisch realisme en dromerig surrealisme, en gelardeerd met uniek Cubaans archiefmateriaal, portretteert de film drie generaties Cubanen. Een frisse stem uit, en over, een vastgelopen land. Niet voor niets winnaar van een Hivos Tiger Award op IFFR 2015 en gesteund door het Hubert Bals Fonds.

God Loves the Fighter

Rauwe, realistische blik op het leven in het oostelijk deel van Port of Spain, Trinidad: moordhoofdstad van de regio. Ondersteund met kleurrijke beelden en dubreggae soundtrack. Marcano won met God Loves the Fighter de Yellow Robin Award op Curaao IFFR 2014 en maakte daarna de korte film Giants in Rotterdam-Zuid.

Mustang

Het kan snel gaan, in 2014 presenteerden de makers van Mustang hun project nog op de CineMart (de jaarlijkse coproductiemarkt van IFFR) en in 2015 draaide de film meteen op het filmfestival in Cannes. Prachtige debuutfilm over de onderdrukte seksualiteit en vrijheidsdrang van vijf zusters in een dorpje in noord Turkije.

   
CinemAsia-logo 

CINEMASIA TIPT

The Crow's Egg

We kennen allemaal SLUMDOG MILLIONAIRE, waarin een scheef beeld van de sloppenwijken wordt geschetst. In THE CROW'S EGG, keren we terug naar de sloppenwijken en zien we deze door de ogen van twee jonge broers, die niets bezitten op een overvloed van plezier en levenskracht na om het beste van een slechte situatie te maken. Deze debuutfilm van regisseur M. Manikandan is een prachtige weergave van de menselijke geest die zegeviert over het kapitalisme, zonder ook maar neerbuigend te zijn jegens de inwoners van de sloppenwijken.

Our Little Sister

Wanneer Kiyoshi Kurosawa en Asano Tadanobu samenwerken ontstaat er altijd iets magisch. In JOURNEY TO THE SHORE gebeurt er iets spiritueels en vertolkt de hoofdrolspeler een dolende geest van een man opzoek naar zijn weduwe die hem maar niet los kan laten. Emotioneel en zwaarmoedig, maar tegelijkertijd ook de volledig geleefde levens van de verschillende personages vierend. De film bevestigt dat de herinneringen die onze reis door leven vormen, daadwerkelijk speciaal zijn

Journey to the Shore

Koreeda heeft zijn naam reeds stevig gevestigd als moderne meester van de Japanse cinema. Zijn films trekken ons een wereld in waarin familie en de maatschappij om ons heen zowel vreemd als vertrouwd aanvoelen. Met zijn laatste film, OUR LITTLE SISTER, weet hij een film te maken zo innemend, zo lief en zo oprecht, waarin de bloedbanden overstegen worden en zussen met verschillende moeders bij elkaar gebracht worden.

 

 OW logo

ONE WORLD TIPT

 Ixcanul

 Conducta

 Art Connect