World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Special Screenings

Het programma van World Cinema Amsterdam kent vele prachtige films; kijk naar het competitieprogramma, naar het themaprogramma CINE CARIBE, naar de films die in de openlucht te zien zijn. En toch zijn er nog veel meer films die het festival aan het publiek wil presenteren: de Special Screenings.


World Cinema Premires: 600 MILES, JAUJA, JOURNEY TO THE SHORE en THEEB - vier films die alle in het najaar in de Nederlandse bioscopen zullen worden uitgebracht, films die tijdens het festival dus hun Nederlandse premire beleven. 

World Cinema Specials: In 2006 presenteerde Rialto in het kader van Nuevo Cine Argentino de collectief gemaakte eindexamenfilm van Juan Schnitman. Nu 10 jaar later presenteert World Cinema Amsterdam zijn eigen debuutfilm, het spannend EL INCENDIO

Generation Afghanistan: overal worden bijzondere films gemaakt - ook op plekken waar je het niet zo snel zou verwachten. Het door oorlog en religieus geweld geteisterde Afghanistan is zon plek. Hoe ziet daar het dagelijkse leven eruit? World Cinema Amsterdam laat het zien aan de hand van een korte en een lange film: ANGELUS NOVUS en MINA WALKING.


Theeb 1