World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

World Cinema People over A Wolf at the Door

Het Braziliaanse ontvoeringsdrama A Wolf at the Door was vrijdag 8 augustus de eerste openluchtfilm in een reeks van ruim tien. De film van regisseur Fernando Coimbra viel op diverse filmfestivals in steden als Rio de Janeiro, Havana en Zürich in de prijzen. Maar liepen Nederlandse bezoekers in Amsterdam ook warm voor Coimbra's film?


Film:
A Wolf at the Door
Wanneer: vrijdag 8 augustus
Waar: Vondelpark Openluchttheater

Elizete JudithElisete (43) en Judith (39) uit Amsterdam

Judith: "Aan het begin is A Wolf at the Door nog vrij luchtig, maar langzamerhand wordt het verhaal zwaarder en zwaarder en grijpt de film je naar de keel. Dit komt vooral door het spel; de hoofdrolspeelster is supergoed. Ik kende haar al uit andere films. Ook de realistisch manier van filmen zuigt je echt mee het verhaal in. De beelden zijn mooi, maar wel erg heftig."

Elisete: "Het is natuurlijk niet leuk om je tijdens het kijken te realiseren dat dit echt gebeurd is... Ondanks dat het verhaal zwaar en oneerlijk is, vond ik de film toch goed om te zien. "

 

sara brigitteSara (27) en Brigitte (26) uit Amsterdam

Sara: "Ik vond het een vette film! Aan het begin lijkt alles redelijk voorspelbaar te zijn. Je denkt te weten wie wat gedaan heeft, maar dan krijgt het verhaal een hele rare twist. Langzaam maar zeker blijkt dat iedereen kneiterhard gestoord is, en bezig is met allerlei freaky dingen."

Brigitte: "De scène waarin Rosa, de hoofdrolspeelster, gedwongen een abortus moet ondergaan, maakt dat je vrouwenhart heel erg opspeelt. Ik werd er heel kwaad en verdrietig van, en dacht echt 'Nee! Dit meen je niet!'. De film is mooi en afschuwelijk tegelijk."