World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Special screenings

De special screenings staan ditmaal in het teken van drie thema’s:
 
Wat is eigenlijk wereldcinema?
Alleen films uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika? POR AQUI TUDO BEM van een Angolese regisseur, gemaakt in Lissabon, en LOS PASOS DOBLES van een Spaanse regisseur, gemaakt in Mali, bewijzen dat wereldcinema meer is dan wat landsgrenzen dicteren.
 
Hoe is het elders in de wereld gesteld met de zorg voor ouderen? Oud en hulpbehoevend zijn in China en Chili - in A SIMPLE LIFE en LA DEMORA kun je zien welke consequenties dat heeft.
 
Vrijheid in het Syrië van president Assad is een schaars goed. Dat weten filmmakers daar als geen ander. In samenwerking met het Prins Claus Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst presenteert World Cinema Amsterdam twee Syrische films die dit onderstrepen.

Het programma van World Cinema Amsterdam kent vele prachtige films; kijk naar het competi- tieprogramma, naar de themaprogramma’s rond Uruguay en Kazachstan, naar de films die in de openlucht zijn te zien. Er zijn echter nog veel meer films die het festival aan het publiek wil presenteren: de Special Screenings.

Dit jaar vallen de Special Screenings onder twee noemers: World Cinema Premières en World Cinema Specials.
World Cinema Premières bestaat uit vier films uit vier landen die in het najaar in de Nederlandse bioscopen uitgebracht zullen worden, films die tijdens het festival dus hun Nederlandse première beleven.

World Cinema Specials zijn films die de diversiteit van wereldcinema laten zien, een inkijkje bieden in andere culturen en die universele verhalen vertellen. Te zien zijn o.a RADICAL FRIENDS van de Nederlands-Boliviaanse Chihiro Geuzebroek en PAYDAY uit Barbados. Die laatste wordt vooraf gegaan door twee korte films uit Trinidad & Tobago (CAPTAIN T&T en DOUBLES WITH SLIGHT PEPPER).


Regisseurs Diego Ruiz, Fernando Eimbcke, Yeşim Ustaoğlu, Chihiro Geuzebroek & Aida Grovestins zijn aanwezig tijdens het festival.

captain tt

Share to Facebook Share to Twitter