World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Twaalf makers aanwezig dit jaar

Ook voor deze zesde editie van World Cinema Amsterdam reizen heel wat regisseurs af naar Amsterdam. Je kunt dus zomaar een filmmaker ontmoeten na de vertoning van zijn of haar film, of met een borreltje tegen het lijf lopen in het café.

guests2

Met trots kondigen we aan dat van de negen competitietitels maar liefst vijf regisseurs aanwezig zullen zijn. Zo gaat de maker van de openingsfilm Ixcanul, Jayro Bustamante na afloop van de vertoningen van zijn film met het publiek in gesprek. Daarnaast is ook Fabián Suárez aanwezig wanneer zijn film Caballos zijn wereldpremière beleeft.

Ook verschillende makers van films uit het Cine Caribe programma zijn te vinden in Amsterdam gedurende het festival. Het programma wordt geopend met de Cubaanse film La obra del siglo van Carlos M. Quintela, hij is hierbij aanwezig. Verder zijn onder andere Angela E. Roe, regisseuse van Sombra di koló, Ewoud Bon, de cameraman van Sensei Redenshon en de jonge Cubaanse filmmaakster Maryulis Alfonso Yero van de drie shorts Lui-Elle, Las ventanas en Resina aanwezig.

Alle makers op een rijtje...

Competitieprogramma

- IXCANUL – Jayro Bustamante
- QUE HORAS ELA VOLTA? – Anna Muylaert
- NECKTIE YOUTH – Sibs Shongwe-La Mer
- THE BODA BODA THIEVES – Donald Mugisha
- CABALLOS - Fabián Suárez

Special Screenings

- ANGELUS NOVUS (short) – Aboozar Amini

Cine Caribe (features)

- LA OBRA DEL SIGLO – Carlos M. Quintela
- SOMBRA DI KOLÓ – Angela Roe, Selwyn de Wind
- PAN! OUR MUSC ODYSSEY – Jérôme Guiot
- SENSEI REDENSHON – Ewoud Bon (cameraman)

Cine Caribe (shorts)

- LUI-ELLE, LAS VENTANAS, RESINA – Maryulis Alfonso Yero