World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

World Cinema People over The Third Side of the River

Tussen 2008 en 2009 was de jonge Argentijnse regisseuse Celina Murga in de leer bij de Amerikaanse meester-cineast Martin Scorsese, die haar daarna ook bijgestaan en geadviseerd heeft voor haar nieuwe film The Third Side of the River, een door haar meegeschreven vader-zoondrama. Het is haar derde speelfilm, de eerste met een mannelijke hoofdrol. De film ging maandag in voorpremière op World Cinema Amsterdam. Wat vonden de bezoekers ervan?

 

Arnaud uit Amsterdam
WCA People THE THIRD SIDE OF THE RIVER arnaud LvI"Ik vond de film heel goed. Het acteerwerk was mooi en natuurlijk; ik vond het knap om te zien hoe de hoofdpersoon met zijn ogen van triest en eenzaam naar een moment van vrolijkheid schakelde. Dat lijkt me heel vermoeiend voor de acteur! De scène in het bordeel maakte duidelijk hoezeer de hoofdpersoon een hekel aan zijn vader heeft. Er hangt de hele film iets onheilspellends in de lucht."

 

 

WCA People THE THIRD SIDE OF THE RIVER ingrid LvIIngrid uit Amsterdam
"De film was wel aardig, maar ik had er iets meer van verwacht. De confrontatie tussen de hoofdpersoon en zijn vader bleef grotendeels uit, en het grootste moment vond pas aan het einde plaats. Er had in het midden van de film al iets spannends mogen gebeuren. Ik denk dat de film wel herkenbaar is voor veel mensen, aangezien het over families en hun problemen gaat."

 

WCA People THE THIRD SIDE OF THE RIVER maria LvIMaría uit Spanje
"Deze film heeft een zekere rauwheid en is heel realistisch. Het is een drama waarin niet heel veel wordt uitgelegd, hetgeen ruimte overlaat voor de interpretatie van de kijker. Ik was dan ook steeds bezig met in te vullen wat er in het hoofd van de protagonist omging. Ja, ik vond het een goede film. Ik hou wel van dramafilms!"

 

 

Tekst en foto: Loes van Iperen

De film draait nog in...
Locatie: Rialto
DI 19 AUG – 19.30 get your tickets

Locatie: De Balie
ZO 24 AUG – 21.00 get your tickets

Lees ook:
World Cinema People over Araf
World Cinema People over Radical Friends
Wolrd Cinema People over Gett, the Divorce Trial of Viviane Amsalem
World Cinema People over A Wolf at the Door