World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

World Cinema People over Still the Water

Still the Water is een coming-of-age drama van Naomi Kawase dat op filosofische wijze een antwoord tracht te vinden op vragen over liefde, leven en dood. Daarbij put ze uit de vele folkloristische tradities en wijsheden die Japan rijk is en omlijst deze met prachtige, poëtische beelden van de natuur. Deze film werd dinsdagavond voor het eerst in Rialto vertoond. Wat vonden de bezoekers ervan?


WCA People STILL THE WATER Nico SPvdHNico van der Berg (40), filmjournalist:

"Dit is een prachtige film. Het brengt mooi alle aspecten van het leven aan bod. Ik durf hem zelfs een van de hoogtepunten van dit jaar te noemen. Het gaat over het menselijk vermogen én onvermogen om lief te hebben, voor iemand te zorgen. Er komen veel universele waardes als de dood, liefde en familie in terug. Alles komt langs met een grote intensiteit. Hij heeft terecht hogen ogen gegooid tijdens het filmfestival in Cannes."

 

WCA People STILL THE WATER Daan SPvdH

Daan Helsloot (19), student aan de VU:
"De oceaan kreeg een grote rol in deze film. Volgens mij was het thema eindigheid. Alles gaat dood, maar het water blijft eeuwig voorstromen. De stilte in de film gaf me rust, maar aan de andere kant waren de stiltes bij de dialogen voor mij moeizaam. Doordat het een Japanse film is, intrigeert het me wel, het heeft een heel eigen karakter. Dat trekt me erg."

 

Tekst en foto: Sander Pieter van der Horst

 De film is nog te zien
Locatie: Rialto
DI 19 AUG – 19.00 get your tickets
WO 20 AUG – 19.00 get your tickets

Locatie: De Balie
VR 22 AUG – 19.00 get your tickets

 

Lees ook:
World Cinema People over The Third Side of the River
World Cinema People over Araf
World Cinema People over Radical Friends
Wolrd Cinema People over Gett, the Divorce Trial of Viviane Amsalem
World Cinema People over A Wolf at the Door