World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

World cinema People over Retrato de un comportamiento animal

Retrato de un comportamiento animal heeft woensdagavond ons ¡Hola Uruguay! programma geopend. Het is het speelfilmdebuut van het Uruguayaanse regisseursstel Florencia Colucci en Gonzalo Lugo, dat ook tekende voor het scenario en de productie, en ook nog eens zelf de hoofdrollen in deze absurde komedie en roadmovie voor zijn rekening nam. Wat vonden de bezoekers ervan?

WCA People RETRATO cliff LvICliff (27) uit Den Bosch:
"Dit is een film die je doet denken aan vakantieliefdes en de vrijheid die je als jonge twintiger hebt. Ik had het leuk gevonden als er iets meer diepgang in het verhaal had gezeten, maar het was al met al een vrolijke, zomerse film. De wisselwerking tussen de dierenscènes en de scènes met de hoofdrolspeler vond ik leuk en stilistisch goed gevonden."



WCA People RETRATO afke marese LvIAafke (26) uit Amsterdam:
"Ik heb nog nooit eerder een Uruguayaanse film gezien, maar ik ben wel bekend met films uit Zuid-Amerikaanse landen. Ik kom zelf uit Mexico, en vond de manier waarop de hoofdpersonen met elkaar omgaan heel herkenbaar en typisch Zuid-Amerikaans."
Marese (59) uit Amsterdam:
"De filmmakers hebben duidelijk een goede band met elkaar, en dat vond ik heel mooi om te zien. Je moet elkaar goed kennen om als klein team zo'n film te kunnen maken."

WCA People RETRATO oscar LvIOscar (34) uit Heiloo:
"Ik vond het een hele verrassende film die je zonder teveel inspanning over je heen kunt laten komen. De eerste scène is gelijk heel sterk, het spreekwoord 'de eerste klap is een daalder waard' gaat hier echt op. Ik vond het leuk dat de makers na afloop meer vertelden over hun film. Ik had bijvoorbeeld niet verwacht dat de auto die ze gebruikten gewoon van de hoofdrolspeler zijn ouders is!"

 

Tekst en foto: Loes van Iperen

 

De film is nog te zien
Locatie: Rialto
DO 21 AUG – 21.45 get your tickets

Locatie: De Balie
VR 22 AUG – 21.45 get your tickets

Lees ook:
World Cinema People over Still the Water
World Cinema People over The Third Side of the River
World Cinema People over Araf
World Cinema People over Radical Friends
Wolrd Cinema People over Gett, the Divorce Trial of Viviane Amsalem
World Cinema People over A Wolf at the Door