World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

World Cinema People over Club Sandwich

In de Mexicaanse film Club Sandwich van Fernando Eimbcke volgen we een bijzondere moeder-zoon-relatie. Moeder en zoon zijn met elkaar op vakantie in een goedkoop en uitgestorven vakantieresort. De twee zijn bijzonder close en wanneer er een vriendinnetje van zoon Hector opduikt, heeft moeders het moeilijk met haar minder belangrijke positie.

 

WCA People CLUB SANDWICH vincent EdVVincent (54) Toegepast statisticus:
"Ik vond het een hele goede film waarin weinig gesproken werd, wat ik bijzonder vond want vaak moet een film het van de actie hebben. Of ik het herkenbaar vond? Ja, je ziet wel vaker dat een moeder moeilijk afstand kan doen van een kind waar ze erg op gesteld is, vooral wanneer deze dan op iemand van het andere geslacht valt. Ik had dat vroeger ook bij een vriendin vroeger, haar moeder had echt een hekel aan mij."



WCA People CLUB SANDWICH fleurmarieke EdVFleur (41), boekhoudster uit Amsterdam:

"Ik vond het heel bijzonder, heftig ook wel en moeilijk samen te vatten. Ik ging naar deze film vanwege het thema, dit spreekt me erg aan omdat ik ook een zoontje heb. Maar dit vond ik wel heel extreem. Maar daardoor ook heel humoristisch. Ik heb nog geen andere films van deze filmmaker gezien maar daar ben ik wel in geïnteresseerd."

Marieke (40+) zelfstandig ondernemer uit Amsterdam:
"Ik vond de film super, en kan het me helemaal voorstellen dat die vriendin dan echt voelt als een indringster die de continuïteit verstoort. Ik heb ook een zoontje van vier en wil geen afstand doen van deze fase."

WCA People CLUB SANDWICH milena EdVMilena (26) uit Uruguay:
"Ik vond het een interessant portret van deze relatie tussen moeder en zoon en hoe dit alles wordt samengevat in deze vakantieplaats. Het werd heel intiem in beeld gebracht met veel close-ups. Ik vond het ook leuk dat het slechts op één locatie is opgenomen, geen grote productie maar gewoon een goed portret. Ik vond de relatie zelf niet herkenbaar maar wel de algemene ongemakkelijkheid die je ervaart wanneer je je seksualiteit ontdekt."

 

Tekst en foto's: Emke de Vries


Lees ook:
World Cinema People over Retrato de un comportamiento animal
World Cinema People over Still the Water
World Cinema People over The Third Side of the River
World Cinema People over Araf
World Cinema People over Radical Friends
Wolrd Cinema People over Gett, the Divorce Trial of Viviane Amsalem
World Cinema People over A Wolf at the Door