World Cinema Amsterdam | Internationaal filmfestival | 18 – 27 Augustus 2016

Iglú is het debuut van de Chileense acteur en regisseur Diego Ruiz. Ruiz schreef ook mee aan het scenario, vertolkte de hoofdrol en betaalde de geheelde lowbudget film uit eigen zak. De film, die gedeeltelijk gebaseerd is op het leven van zijn broer, gaat over een jonge homoseksuele man die worstelt met eenzaamheid, een verslaving en een verbroken relatie. Hij bouwt vervolgens een bijzondere band op met zijn buurvrouw die therapeute is.

 

Gabor (52) uit AbcoudeWCA People IGLU gabor EdVIk vond het echt een goede film. Perfect geacteerd, goede montage, sfeer en het tempo waren ook goed en goed opgebouwd. Alles klopte! Ik ging naar deze film omdat ik erg van Zuid-Amerikaanse cinema houd en mijn vrouw zelf uit Chili komt. Ik wil ook nog naar de film I am from Chile gaan.




WCA People IGLU mette EdVMette (26)uit Amsterdam
Ik vond het een hele goede film ook al had ik wel een beetje moeite met de verhaallijn volgen. Ik vond het vooral heel leuk om de regisseur na afloop van de film over de film te horen. Ik vond hem een heel interessant figuur en een zeer goede filmmaker en acteur. Ik kon me goed inleven in de film en de thema's spraken mij ook erg aan.



WCA People IGLU gloria lucas EdVLucas (21) uit Leeuwarden
Ik vond het een zeer interessant project van deze filmmaker. Ik was een beetje afgeleid doordat ik het publiek nogal nors vond doen aan het begin en was ook een beetje verward over de ingewikkelde verhaallijnen. Verder vond ik het zeer experimenteel en vooral de dansscènes erg leuk.
Gloria (21) uit Bulgarije
Ik vond de film erg goed, vooral omdat deze op een interessante manier gemaakt is. Het is heel grafisch en er zit een aparte tegenstelling in van hele dynamische buitenscènes zoals de dansscènes en hele stille scènes binnenshuis. Dit gaf een interessante sfeer aan de film.

Tekst en foto: Emke de Vries

Lees
 ook:
World Cinema People over Club Sandwich
World Cinema People over Retrato de un comportamiento animal
World Cinema People over Still the Water
World Cinema People over The Third Side of the River
World Cinema People over Araf
World Cinema People over Radical Friends
Wolrd Cinema People over Gett, the Divorce Trial of Viviane Amsalem
World Cinema People over A Wolf at the Door